15 שנה, בלוגים ופייסבוק

ב-29 במרץ 2009, לפני 15 שנה ושבוע, יצרתי את הבלוג הזה. ישבתי ליד שולחן העבודה שלי במשרדי שתיל, התחברתי לחשבון האישי שכבר היה לי ב-wordpress.com, ותוך 10 דקות, גג 20, היה לנו אתר-בלוג להשתלמות האינטרנט של שתיל. לנו, זאת עמיתתי תמי רובל  ליפשיץ שבנתה והנחתה איתי את ההכשרה. אני לא זוכרת אם תמי ישבה איתי בחדר או שהיינו בקשר מרחוק, אבל האפשרות להקים משהו שעובד באינטרנט בתוך כמה דקות הרשימה גם אותה.

להמשיך לקרוא 15 שנה, בלוגים ופייסבוק

סיכומי שנת 2023 בבלוגים ואתרים עצמאיים

קשה לסכם את שנת 2023. כל מה שקרה לפני 7.10 נראה רחוק ולא רלוונטי, וגם דברים שקורים בעולם נראים רוב הזמן מנותקים ורחוקים. ובכל זאת, גם השנה ערכתי רשימה של סיכומי שנה באתרי חדשות עצמאיים, בלוגים ופודקאסטים שנראים לי מעניינים, ואני שמחה לשתף אותה כאן. מבחינתנו כקוראים, זאת הזדמנות לא רק לסיכומים, אלא גם להכיר בלוגים ואתרים חדשים, לרענן את מקורות המידע ורשימות הקריאה שלנו, ולתמוך בכתיבה עצמאית ברשת – בקריאה, תגובות, שיתוף או תמיכה כספית.

להמשיך לקרוא סיכומי שנת 2023 בבלוגים ואתרים עצמאיים

על קהילות באינטרנט, בקיבוצים, ובכלל

השבוע עלה פרק חדש בפודקאסט "דינוזאוריות רשת" של כרמל וייסמן ושלי. בפרק שוחחנו עם ריקי כהן שהיתה מנהלת הקהילות המקוונות הראשונה באינטרנט בעברית, ומאז עשתה עוד הרבה דברים, ביניהם: כתיבה וניהול בלוגים, ניהול מדיה חברתית עבור גופים שונים, פרסום שירה וממואר, ועוד.

בדרך כלל, אני מפרסמת על פרקים חדשים שעולים לפודקאסט ברשתות חברתיות שונות, ולא כאן בבלוג (יש קישור קבוע בתפריט הראשי), אבל הפעם יש כמה סיבות שחשוב לי לכתוב על זה כאן.

להמשיך לקרוא על קהילות באינטרנט, בקיבוצים, ובכלל

סיכומי שנת 2022 בבלוגים ואתרים עצמאיים

בדומה לתקשורת הממוסדת, גם אתרי חדשות עצמאיים, בלוגים ופודקאסטים מפרסמים סיכומי השנה באזור סוף דצמבר ותחילת ינואר. גם השנה ערכתי רשימה של סיכומי שנה שנראים לי מעניינים, ואני שמחה לשתף אותה כאן. מבחינתנו כקוראים, זאת הזדמנות לא רק לסיכומים, אלא גם להכיר בלוגים ואתרים חדשים, לרענן את מקורות המידע ורשימות הקריאה שלנו, ולתמוך בכתיבה עצמאית ברשת – בקריאה, תגובות, שיתוף או תמיכה כספית.

להמשיך לקרוא סיכומי שנת 2022 בבלוגים ואתרים עצמאיים

דינוזאוריות רשת: פודקאסט של עכשיו על האינטרנט של פעם

אחרי שנה של תכנונים ועבודה, הנה הוא איתנו. כרמל וייסמן ואני מעלות לאוויר את דינוזאוריות רשת, פודקאסט שחוזר לסיפורים, התופעות, והאנשים, שעשו את האינטרנט הישראלי של פעם, וגם מציע פרספקטיבה חדשה על המדיה הדיגיטלית כיום.

בפודקאסט יצאנו לחקור, ללמוד וגם להיזכר בימים הראשונים של האינטרנט בישראל. העונה הראשונה, שעלתה לאוויר השבוע, היא עונת מסד. שוחחנו עם שבעה מרואיינים, אשה אחת וששה גברים, שהיו שחקנים משמעותיים בימים הראשונים של האינטרנט בישראל ובשפה העברית. בדרכם, הם הניחו את התשתיות לאינטרנט שאנחנו מכירים היום: ביצירה תרבותית, קידום קוד פתוח, עיתונאות, מוזיקה, עיצוב ויזואלי ותוכן עצמאי, פיתוח אתרי אינטרנט ומאגרי מידע, הנחת התשתיות הפיזיות והרגולטוריות, שימור ותיעוד מידע, ועוד. כיוון שיש שבעה מרואיינים וכל כך הרבה נושאים, אפשר להבין שכולם עסקו ביותר מאשר תחום אחד, אז וגם היום.

להמשיך לקרוא דינוזאוריות רשת: פודקאסט של עכשיו על האינטרנט של פעם