חמשת הפוסטים הכי פופולאריים בבלוג “אינטרנט להשפעה ושינוי חברתי” (פוסט בלוגולדת 2)

לרגל ציון שנתיים להפעלת הבלוג במתכונתו הנוכחית, בדקתי מהם הפוסטים הנצפים ביותר בבלוג עד כה. כלי הניתוח והסטטיסטיקות של וורדפרס מאפשרים זאת די בקלות. אמנם בחינה כזאת נותנת יתרון לפוסטים מוקדמים יותר, אבל למעשה לא היה הבדל גדול כשבדקתי את הפופולאריים בשנה האחרונה. אז הנה הם לפניכם:

Google Forms – כלי פשוט ונוח לעריכת שאלונים וסקריםפוסט שכתבה עמיתתי לעבודה בשתיל באותו הזמן, כנרת מנגן אלמליח. במסגרת העבודה כנרת היתה צריכה לערוך סקר, והצעתי לה להשתמש בכלי הסקרים של גוגל. כנרת התרשמה  לטובה, ואף השתמשה בכלי הטפסים של גוגל במסגרת מחקר אקדמי. הצעתי לכנרת לשתף את הרשמים שלה בפוסט אורח בבלוג, ודרכו עם קוראי הבלוג ועם אנשים שמחפשים מידע בנושא במנועי חיפוש. זה היה בפברואר 2010, ומאז גוגל המשיכו לפתח ולשפר את הכלי הזה שהפך לכלי סקרים מקוונים פופולרי מאוד.

מימון המונים – crowd funding ככלי לגיוס כסף אונליין: מאפיינים ודוגמאות: זה היה ביולי 2012, ושמעתי יותר ויותר על קמפיינים למימון המונים, בעולם ובארץ. את הפוסט כתבתי בדגש על אפשרויות והזדמנויות לארגונים והתארגנויות חברתיים לגיוס כסף באמצעות מימון המונים, וקישור לפלטפורמות שונות. לפי המידע על מילות חיפוש שמביאות אנשים אל הבלוג שלי, נראה לי שגם אנשים אחרים מגיעים אליו ואני מקווה שמוצאים אותו מעניין ומועיל. התחום המשיך לצמוח ולהתפתח מאז, ואולי יהיה מעניין בעתיד לכתוב פוסט על קמפיינים של מימון המונים לשינוי חברתי.

קביעת פגישות רבות משתתפים: לבחור תאריך בעזרת דוודל Doodle, להכיר טוב יותר את הכלים של אאוטלוק וגוגל, ולהקפיד על ניסוח: הסוגיה של קביעת פגישות בין קבוצה גדולה של אנשים שאין להם עוזרים אדמיניסטרטיביים, או שיש להם עוזרים כאלה שצריכים לעשות עוד אלף דברים, עלתה בהרבה שיחות שלי עם אנשי מגזר שלישי. בפוסט הזה הצגתי כמה כלים ושיטות להתמודד עם הנושא, כולל הכלי המצוין Doodle וכן קישורים להדרכה ועזרה של אאוטלוק וגוגל קלנדר.

איפה מוצאים תמונות חופשיות לשימוש באינטרנט: הצורך באיתור תמונות טובות למצגות ולפרסומים מקוונים הולך וגדל, וקשה למצוא תמונות טובות ומרגשות. טכנית, קל למצוא תמונות (בחיפוש בגוגל, למשל) אבל זה שמצאנו תמונה לא אומר שמותר להשתמש בה. השאלה איפה אפשר למצוא תמונות חזרה יותר ויותר פעמים, והחלטתי שהגיע הזמן לפרסם רשימה. מה גם, שנראה לי לא הוגן שאנשים וארגונים שדוגלים בזכויות אדם לא מכבדים זכויות של יוצרים ואמנים. פרסמתי קישורים למקורות שאני מכירה, כולל הסבר איך למצוא תמונות חופשיות לשימוש בגוגל, ופרסמתי את הפוסט. הוא זכה לצפיות ושיתופים רבים, כך שנראה שהיה פה צורך חשוב ואני שמחה שעניתי עליו. בתגובות התפתחו שרשורים מעניינים, ופורסמו עוד קישורים למקורות טובים לתמונות חופשיות. נראה לי שזה הפוסט עם הכי הרבה תגובות בבלוג.

איך משיגים רב-קו אנונימי בירושלים: כשלא ניתן היה יותר להשתמש בכרטיסיות נייר בירושלים, אי שם בסוף שנת2011, גם אני הייתי צריכה לעבור לרב-קו. טופס ההרשמה בדוכן של הרכבת הקלה נראה לי יותר מדי מפורט וחטטני. למה הם צריכים את מספר תעודת הזהות שלי בשביל כרטיסי נסיעה בתחבורה ציבורית? בדיקה אונליין (ועם חברים שגרים בעיר הקסמים תל-אביב) העלתה שיש אפשרות אחרת: כרטיס רב-קו אנונימי. המידע הרשמי על האפשרות ועל התהליך היה מאוד לוקה בחסר ולא נגיש (אונליין ואופליין), ולכן החלטתי לשתף מניסיוני בפוסט בבלוג. אם אפילו קומץ מהאנשים שקראו את הפוסט באמת הנפיקו רב-קו אנונימי, אני יכולה להיות מרוצה.

מאת: Ma'ayan

עוסקת ומתעניינת בשימושי אינטרנט לשינוי חברתי: פיתוח קהילות, הנעה לפעולה, יצירה ותרבות ברשת. מעדיפה ירושלים על פני תל אביב, הייקו על פני הייטק, שוקולד מריר על פני שוקולד חלב, עשר דקות מול ורמיר אחד על פני שעה בתערוכה של אימפרסיוניסטים.

מה דעתך? אהבת את הפוסט? זה המקום לשתף, איתי ועם קוראי הבלוג:

%d בלוגרים אהבו את זה: