שלישי של נתינה: ארבעה דברים שאפשר לעשות ב-GivingTuesday שהם לא הפעלת קמפיין או תרומת כסף

כמו אחיו הגדול יום שישי ללא קניות, גם GivingTuesday נולד בתגובה לטירוף הקניות של אחרי החג ההודיה ולקראת חג המולד בארה”ב ובעולם. מייד אחרי יום שישי השחור ויום שני המקוון, מגיע יום שלישי של נתינה – GivingTuesday#. ביום זה, שחל השנה ב-2 בדצמבר, עמותות, ארגוני צדקה, משפחות, חברות עסקיות, מרכזים קהילתיים ותלמידים בכל העולם מתאחדים סביב מטרה משותפת: לחגוג נדיבות ולהעניק לאחרים.

על פי אתר היוזמה, יום ה-GivingTuesday נוסד בשנת 2012 ע”י הארגונים 92nd Street Y ו- United Nations Foundation. יחד עם צוות משפיענים ומייסדים שותפים, הם השיקו תנועה עולמית בה מעורבים מעל 10,000 ארגונים ברחבי העולם.

זוהי רק השנה השלישית שהיום מצוין ונחגג, ועם הזמן הצטרפו אליו משתתפים רבים והוא תופס תאוצה. בדו”ח מצב התרומות לשנת 2013 שפרסמה חברת Blackbaud (עליו כתבתי גם כאן), מצוין שלקוחות החברה (מעל 3,800 ארגונים) אספו תרומות בסך מעל 19.2 מיליון דולר אונליין ב-GivingTuesday בשנת 2013, עלייה של 90% לעומת שנת 2012.

מכיוון שהוא יוצא נגד תרבות צריכה, GivingTuesday עוסק לא רק בגיוס תרומת כסף אלא גם בפיתוח קהילה, בניית יכולת של ארגונים, חיבור קהילות וגיוס תרומות של שווי כסף: זמן, ידע, הדרכה, מזון ועוד. אתר האינטרנט GivingTuesday מלווה ארגונים וקהילות שמשתתפות ביוזמה לאורך השנה ועוזר לבנות קמפיינים ולתכנן פעילות ליום הזה. יש באתר מדריכים וערכות עבודה, קישורים לאירועים מקומיים ולאירועים מקוונים, פעילויות באתרים שותפים (למשל, רשימת פרויקטים באתר מימון ההמונים Indiegogo), עדכונים, קישור לפרויקטים במדינות מחוץ לארה”ב ועוד. בין הפרויקטים הבינלאומיים, אפשר למצוא גם את זה הישראלי: “ישראל תורמת” עורכת זו השנה השנייה יום GivingTuesday ישראלי, שיתקיים ב-30 בדצמבר, ומזמינים עמותות ישראליות להצטרף.

ל- GivingTuesday יש כמובן גם דף פייסבוק, ופעילות ערה ברשתות חברתיות נוספות. בלוגרים שעוסקים בטכנולוגיה ותקשורת במגזר השלישי פרסמו פוסטים ומדריכים לקראת היום הזה, ביניהם הפוסט של דברה אשכנזי על קהילות ו-GivingTuesday, או הפוסט של פיטר סימס על התפתחות GivingTuesday כתנועה.

אז אם עד עכשיו רק שמעתם על זה משהו, ונראה לכם שהיום כבר מאוחר להצטרף, הנה
ארבעה דברים שתוכלו לעשות ב-GivingTuesday שהם לא הרצת קמפיין או תרומת כסף:

ללמוד מאחרים:

נצלו את ההזדמנות להתרשם מקמפיינים מקוונים של ארגונים שמשתתפים באירוע: מה הם עושים? איך הם פונים לאנשים? מי הקהילה שלהם? מה ייחודי בפעילות שלהם היום – האם הם משתמשים בכלים חדשים לגיוס אונליין, אולי יצרו קמפיין מימון המונים מיוחד? איך הם משתמשים באתר שלהם וברשתות חברתיות, ואילו אירועים מיוחדים הם עורכים ביום זה?

להכיר ארגונים חדשים:

באתר הפרויקט יש רשימה של ארגונים אמריקאיים שמשתתפים בפרויקט, וכן פרויקטים בינלאומיים. זאת הזדמנות להכיר ארגון חדש או קהילה שלא הכרתם וללמוד על הפעילות והמטרות שלהם.

לתת משהו שהוא לא כסף:

תבחרו ארגון או קמפיין אחד שמוצא חן בעיניכם, שנגע בכם ומעניין אתכם ותנו לו לייק בפייסבוק. שתפו עם חברים וספרו למה הוא מצא חן בעיניכם. כתבו תגובה בפייסבוק, בטוויטר או באינסטגרם לפרסום שלהם במסגרת הקמפיין. כל מחווה כזאת תשמח אנשים שאולי אתם עוד לא מכירים אך תעזור להם להגיע לעוד חשיפה והרחבת הפעילות שלהם.

להתנסות בשימוש בהאשטאג:

האשטאג, התו #,  היא דרך לתיוג פרסומים מקוונים שעוזרת לשתף מידע בנושא מסוים ולעקוב אחרי שיחות בנושא. מתוך ויקיפדיה: האשטאג הינה דרך לתייג פוסט, תגובה, תמונה או ציוץ כחלק מנושא מסוים, על ידי הוספת סולמית לפני הנושא. ההאשטאג נכתב כמילה אחת או ככמה מילים המחוברות בקו תחתון. לחיצה עליו תוביל לחיפוש כל הציוצים או הפוסטים שכוללים אותו.

כפי שתשימו לב כשתתחילו לקרוא על הנושא באתרים וברשתות חברתיות, תראו שההאשטאג GivingTuesday#  נכנס לשימוש רחב ושגור. אם טרם יצא לכם להשתמש בהאשטאג או שאתם לא בטוחים שאתם מבינים איך זה עובד, נסו להוסיף את ההאשטאג לפרסומים שלכם ברשתות חברתיות בנושא, ולערוך חיפושים שלו ברשתות חברתיות (למשל בפייסבוק, טוויטר, אינסטגרם ופינטרסט).

האשטאג נוסף שפעיל סביב היום הזה הוא ה- Unselfie# כלומר, ההיפך מ“סלפי” – מונח שמתאר דיוקן עצמי מצולם אבל קשור גם לאנוכיות והתמקדות בעצמי. ה-Unselfie בא לתאר תמיכה ב-GivingTuesday ופעולה של נתינה והענקה לזולת.

מפעילים קמפיין ב-GivingTuesday? גיליתם יוזמה מעניינת שתרצו לשתף? קראתם פוסט מעניין, אולי של ביקורת על היוזמה? מוזמנות ומוזמנים לשתף בתגובות.

Goodbye Ruby Tuesday, Hello #GivingTuesday

מאת: Ma'ayan

עוסקת ומתעניינת בשימושי אינטרנט לשינוי חברתי: פיתוח קהילות, הנעה לפעולה, יצירה ותרבות ברשת. מעדיפה ירושלים על פני תל אביב, הייקו על פני הייטק, שוקולד מריר על פני שוקולד חלב, עשר דקות מול ורמיר אחד על פני שעה בתערוכה של אימפרסיוניסטים.

תגובה אחת בנושא “שלישי של נתינה: ארבעה דברים שאפשר לעשות ב-GivingTuesday שהם לא הפעלת קמפיין או תרומת כסף”

מה דעתך? אהבת את הפוסט? זה המקום לשתף, איתי ועם קוראי הבלוג:

%d בלוגרים אהבו את זה: