את דף הפייסבוק של הבלוג פתחתי בינואר 2013 במטרה להתנסות בניהול דף עצמאי בפייסבוק ולמשוך קוראים אל הבלוג. כמו מנהלי דפים אחרים, תכננתי לפרסם בדף קישורים לפרסומים בבלוג, לצד קישורים לפרסומים ברשת שנראים לי מעניינים ושימושיים, ושאשמח לשוחח עליהם, אבל נקודתיים מדי בשביל כתיבה בבלוג.
מאז, כפי שאתם בטח יודעים – בין אם אתם מנהלים דפים בפייסבוק או משתמשים בפייסבוק ועוקבים אחרי דפים – החשיפה האורגנית של תוכן דפים הלך וירד והצטמצם במגמה ברורה: אם לא תשימי כסף, אנשים לא יראו את מה שאת מפרסמת בפייסבוק. ומאחר ואני לא מפרסמת בתשלום, יוצא שהפוסטים בדף לא מגיעים רחוק (יחסית לפרסומים בעבר). מצד שני, יש כמה עשרות מנויים לבלוג במייל וב-RSS, ודברים שאני מפרסמת בפייסבוק לא מגיעים אליהם – אליכם.
הפוסט הזה הוא ניסיון חדש: לפרסם כאן, פעם בחודש, אוסף קישורים והמלצות בנושאי טכנולוגיה, קהילות ושינוי חברתי, שפרסמתי גם בפייסבוק. אני מקווה שבאופן הזה הם יגיעו ליותר אנשים וישמחו או יעניינו אתכם. זה ניסיון חדש, כך שאשמח לקבל משוב: האם לפרסם פוסטים כאלה? פעם בחודש זאת תדירות טובה? הקישורים מעניינים? ואם יש לכם עוד רעיונות והצעות – אל תהססו להוסיף.
משלוח (אורגני) עד הבית: קישורים וחדשות ברשת, פברואר 2015
- רשימה של מגזינים עצמאיים ברשת בנושאי תרבות ואמנות, ריקי כהן מ- PUBLICO ממליצה
- זהר עמיהוד בבלוג של אנפיטק על קווים מנחים להקמת אתרים בהתנדבות (מנקודת המבט של ארגונים ששוקלים להקים ככה אתר)
- מה זה API ואיך משתמשים בו גורמי ממשל וחברות מסחריות? יש הסברים וגם סרטונים
- צפי סער על פמיניסטיות רשת: איך נהפכו “פמיניסטיות־המקלדת” מפּעילוֹת סוג ב’ לדבר הבא
- ניתוח פעילות דפים מעלה שפייסבוק מצמצת את החשיפה האורגנית של תמונות. ג’ון היידון מציע מה אפשר לעשות בנדון. בין השאר: לפרסם יותר סרטונים וגם לפרסם יותר באתר / בלוג
- עיריית ירושלים מכריזה על תחרות אפליקציות להנגשת שירותים עירוניים. ההרשמה עד 15.3.2015.
- איך מדפסות תלת מימד מקדמות שינוי חברתי? 4 דוגמאות, ויש גם פרטים על קורס מקוון בנושא מבית Techchange.org .
- Hootsuite, מערכת לניהול פעילות במדיה חברתית, מציעה תכנית לעמותות (כלומר הנחה). מהטופס נראה שהם פתוחים לפניות גם מחוץ לארה”ב.
- הספרייה הלאומית פותחת גישה בחינם למאגר המאמרים של JSTOR. זהו מאגר אקדמי שבדרך כלל יש גישה אליו רק מתוך ספריות אקדמיות. פתיחתו לכלל האוכלוסיה מנגישה מחקר אדמי ליותר אנשים.
- מדוע דף של פורטרטים עצמיים זכה בפרס יוקרתי לזכויות אדם? יעל ברזילי ממשיכה לעקוב אחרי פרויקט My stealthy freedom
- להד”ם – אתר שעוקב אחרי שינויי עריכה של פוליטיקאים בפייסבוק. זהירות, זה די ממכר. תודה לטל שניידר על הלינק.
- בת’ קנטר ממליצה על שני דו”חות בנושא בניית יכולת בארגונים .
אפשר לעקוב כאן אחרי הדף של הבלוג בפייסבוק והנה מדריך איך להגדיל את הסיכוי לקבל עדכונים על פוסטים חדשים מדף בפייסבוק. מנוי במייל לפוסטים חדשים בבלוג אפשר לעשות בתיבה מצד ימין למעלה
בתמונה: תותי שדה אורגניים בקטיף עצמי. Image by Suzzette, Flickr .
שלום מעיין,
אני עוקבת נלהבת של הבלוג שלך, ומוצאת בו עניין ועזר רב.
רציתי לשאול בעצתך/ לנסות ליזום דיון בנושא שמטריד אותי כבר המון זמן – היחס
בין דף הפייסבוק של הארגון שלי לבין אתר הארגון. וכן, מה מקום/תפקיד אתר
הארגון. כמה עליו להיות דינאמי, עדכני, המקום המרכזי לחדשות ועדכונים בכלל
ובפרט לאור קיומו של דף הפייסבוק. וכיוצא באלה שאלות.
נושא נוסף מטריד לא פחות הוא יחס העדכונים בפייסבוק לעומת שליחת ניולזטרים על
ידי הארגון. מה מטרת הניוזלטר של היום כאשר קיים לו דף פייסבוק, מה התדירות
האופטימלית של משלוח ניוזלטרים, האם יש להם קהל יעד אחר ומהו לעומת הפייסבוק
וכדומה.
בתודה מראש על כל התייחסות,
הילה רימון-גרינשפן
הי הילה, אני חושבת שאופני השימוש והקשרים בין אתר – דף פייסבוק- ניוזלטר תלויים בקהלי היעד שלך ואופי הפעילות שאת רוצה להניע.
על הצורך באתר ועל הקשר בין אתר ודף פייסבוק כתבתי בפוסט הזה http://wp.me/ptZP4-4Q . הוא מלפני כשלוש שנים, אבל עקרונית דברים נשארו רלוונטיים. פייסבוק היא מקום טוב למשוך תשומת לב ולהעלות מודעות, אבל כדאי שמרכז הפעילות שלך באינטרנט יהיה אתר עצמאי שבו יש יותר אפשרויות ויותר עצמאות לפעולה.
לגבי ניוזלטר: יש לו חשיבות גם כדי להגיע לאנשים שלא פעילים בפייסבוק, וגם במקרים מסויימים יכול להיות שיותר אנשים יראו אותו לעומת פוסט בפייסבוק. התדירות תלויה באופי הפעילות וכמות העדכונים, וקהל היעד – תלוי במטרות שאת מציבה.
בהצלחה!
הפוסט מאוד מעניין ומועיל. מחכה לבאים…
תודה, להתראות בפוסטים הבאים
המחקר של Social Bakers שאליו מקשר הפוסט של היידן הוא בן שנה. התזה הזו נשמעת הגיונית (העלאת חשיפה של פוסטים עם וידאו על פני תמונות), אבל מאז הם בטח עדכנו את מדיניות החשיפה שלהם (ובהתאם, את האלגוריתם) כמה פעמים.
הי נעה, תודה על ההערה. פייסבוק אכן כל הזמן משנים דברים וקצת קשה לעקוב. השינוי לרעה בחשיפה האורגנית של תמונות התרחש בשבועות-חודשים האחרונים, עד כמה ששמתי לב. כמו כן, יש העדפה לסרטונים שמעלים ממש לפייסבוק לעומת שיתוף מיוטיוב.
יוזמה מעניינת
תודה