משלוח אורגני: קישורים וחדשות ברשת, יולי 2017

Berries at NYC market by @tmunachila

פעם בחודש מתפרסם כאן אוסף קישורים והמלצות בנושאי טכנולוגיה, חברה וקהילה, ששיתפתי במשך החודש במדיה חברתית. הרעיון נולד במטרה לעקוף את החשיפה האורגנית החלשה של דפים בפייסבוק ולשתף אתכם מידע ותוכן מעניינים. לקבלת העדכון לתיבת הדוא”ל, השאירו את כתובת המייל שלכם בתיבה מצד שמאל (בראש עמודת צד שמאל בבלוג). אתם מוזמנים גם לשתף ולהפיץ הלאה.

והפעם: הרצאה על זכויות יוצרים והעלאת תמונות בויקיפדיה (ויקישיתוף), כלים מקוונים חדשים לתמיכה בניהול עמותות, קישורים בנושא ממשל וטכנולוגיה, קהילות וקהילות דיגיטליות, קורסי MOOC בנושאי חברה וטכנולוגיה, קמפיינים פרסומיים עם ערך חברתי, סיור וירטואלי בתחנת החלל הבינלאומית, ועוד.

אירועים וקולות קוראים:

7/8, זכויות יוצרים והעלאת קבצים לויקישיתוף – הרצאת ויקי נשים. הרצאה על אחד הנושאים שהכי מקשים על עורכות ועורכים חדשים (ולא רק): העלאת תמונות לויקישיתוף, זכויות יוצרים ואישורי OTRS. את ההרצאה תעביר חנה יריב, עורכת ותיקה ופעילה, מפעילת מערכת, וכן חונכת, מדריכה ומרכזת מיזמי שיתוף פעולה עם מוסדות חינוך גבוה לכתיבת ערכי ויקיפדיה. האירוע פתוח לכל קהילת ויקיפדיה. פרטים והרשמה בדף האירוע בפייסבוק.

קול קוראת למענקים בתחום קידום שוויון מגדרי בטכנולוגיה: השפעה על מדיניות וחקיקה, קידום בנות ונערות בלימודי מדעים מדויקים וקידום מנהיגוּת נשים בטכנולוגיה. מועד אחרון להגשות: 15 בספטמבר 2017. תודה לחמוטל גורי על הקישור.

כלים מקוונים לניהול עמותות:

האוגדן, מאגר מידע בנושא ניהול קשרי עמותות וממשל: מאגר חדש מבית “מנהיגות אזרחית” בנושא קשרי העבודה של עמותות מול רשויות המדינה והרגולטורים השונים.
הנושאים המרכזיים הם: מנהל תקין, ביקורות עומק, מיסוי, ומשאבים ממשלתיים. גם העיצוב הויזואלי נעים, מסודר ונוח לקריאה – מומלץ להתרשם מהאתר גם בהיבט הזה.

לוח שנה לניהול עמותות: כלי נוסף מבית “מנהיגות אזרחית”, מרכז תאריכים שאסור לשכוח בשנת העבודה של העמותה כגון: מתי צריך להגיש בקשה להנחה בארנונה, מה תאריך היעד להגשת בקשה לקבלת אישור ניהול תקין וכיו”ב. את היומן אפשר להוסיף ליומן שלכם באאוטלוק או בגוגל.

מדיניות טכנולוגיה ארגונית: מה נהלי אבטחת המידע בארגון שלכם? איך מטפלים במקרים של הפרת אבטחת מידע או באסונות של אובדן מידע או פרציות רשת? חוברת עבודה חדשה לחיבור מסמך מדיניות טכנולוגיה לארגון מבית Idealware תעזור לכם לענות על שאלות ולנסח מדיניות בנושא.

ממשל וטכנולוגיה:

“המשרוקית” עולה לאוויר: המשרוקית עוסקת בבדיקת התבטאויות פומביות של אישי ונשות ציבור במטרה לספק כלי חיוני לבחינה מושכלת וביקורתית של החדשות בישראל. המשרוקית מבקשת להוביל בישראל שיח ציבורי ותקשורתי אמין יותר, מדויק יותר ומעוגן בעובדות.

מחשבון נקודות זיכוי לכולנו: במקום לפרסם מחשבון נקודות זיכוי של משרד האוצר, שר האוצר פרסם אפליקציה של מפלגת כולנו, ששותה את המייל של המשתמשים ומעבירה למאגרי המידע של המפלגה. פרטים והסברים מאת רן בר-זיק בבלוג “אינטרנט ישראל”.

פרטיות ומאגרי מידע: לא רק שמפלגת העבודה לא יודעת לשמור על פרטיות החברים המתפקדים בה, היא לא מוחקת פרטים של חברים לשעבר ומאפשרת “קצירה” גם של מספרי תעודות הזהות שלהם. מאמר מלא מאת עידו קינן בבלוג “חדר 404”.

מעורבות אזרחית דיגיטלית: ערן קליין מ“שתיל” מתחיל בסדרת פוסטים שיסקרו כלים למעקב אזרחים אחרי ביצוע החלטות הממשלה, והפעם: הכלים שמפתחים ב”מרכז להעצמת האזרח”.

איך אקטיביסטים טכנולוגיים ואנשי ממשל יכולים לעבוד יחד: ג’סי בירושק מכיר את התנגשות התרבויות של אקטיביסטים טכנולוגיים עם אנשי ממשל משני הצדדים. יש לו כמה טיפים והצעות איך להפוך את המפגשים האלה לפוריים יותר, ולעבודה המשותפת יותר נעימה ובת קיימא.

קהילות, וקהילות דיגיטליות:

ספריות וקהילות דיגיטליות: במסגרת יום עיון בספרייה הלאומית “ספרנים 2.0” בנושא פעילות ספריות במרחב הדיגיטלי, ההרצאה שלי עסקה בפעילות בספרייה שמתחברת לקהילות, קורסים ורוח הזמן במרחב הדיגיטלי. יש בפוסט סיכום של הדברים, וסרט וידאו של ההרצאה.

קהילות דיגיטליות והאנשים שעושים אותן: בשבוע שעבר ביקר בארץ ריצ’רד מילינגטון, מומחה לפיתוח וניהול קהילות דיגיטליות ומייסד חברת FeverBee. במפגש ירושלמי איתו הוא חלק הרבה תובנות ועצות לניהול קהילות, אונליין ואופליין. סיכמתי את הדברים בפוסט בבלוג.

ראיון עם ריצ’רד מילינגטון ב- Communicast, פודקאסט הקהילות של טליה תורג’מן.

קורסים מקוונים בנושאי חברה וטכנולוגיה מבית Coursera:

דמוקרטיה דיגיטלית: מדיניות, טכנולוגיה ואבטחת מידע של הצבעה מקוונת. הקורס שפותח באוניברסיטת מישיגן ייפתח ב-7 באוגוסט, ויימשך 5 שבועות.

אוריינות חדשות: איך לקרוא ולהבין חדשות, להעריך אמינות של ידיעות חדשותיות, להבחין בין עובדות ודעות, לזהות הטיות והסחות, ועוד. הקורס ייפתח ב-21 באוגוסט, ויימשך 6 שבועות. תכננו ומעברים אותו מרצים וחוקרים מאוניברסיטת הונג קונג ומאוניברסיטת המדינה של ניו יורק.

ההשתתפות בקורסים חופשית (ללא תשלום) בהשתתפות מרחוק, אך נדרשת הרשמה לאתר ולקורס. הקורסים מועברים בשפה האנגלית.

קישורים נוספים

75 אתרים ובלוגים מובילים בנושא מלכ”רים והמגזר השלישי: הדירוג שוקלל לפי הדירוג בגוגל, פופולריות והשפעה ברשתות חברתיות, עקביות בפרסום ועריכת תוכן, ובחירת העורכים של Feedspot.

גירים מצילים ילדים, בנקאים מצילים לוויתנים: שירלי קנטור סוקרת ארבעה קמפיינים מעוררי השראה עם ערך מוסף חברתי מפסטיבל הפרסום קאן 2017.

סיור בתחנת החלל הבינלאומית עם תצוגת רחוב של גוגל (Google Street View): מפת תצוגת הרחוב הראשונה מחוץ לכדור הארץ מאפשרת לסייר בתחנת החלל ולהתרשם מהמראות ושגרת החיים בתחנה. בכתבה בבלוג של גוגל יש קישור למפה, תיאור של הפקת הפרויקט וטיפים להתמצאות במפות. מצד NASA הובילה את הפרויקט פגי ויטסון, שבגיל 56 היתה לאשה המבוגרת ביותר שטסה לחלל, והאשה הראשונה בהיסטוריה שפיקדה על שתי משימות חלל.

 

בתמונה: אוכמניות ופטל בשוק איכרים בניו יורק (לא בהכרח אורגניים). צילום: יובל מוזס, @tmunachila.

מאת: Ma'ayan

עוסקת ומתעניינת בשימושי אינטרנט לשינוי חברתי: פיתוח קהילות, הנעה לפעולה, יצירה ותרבות ברשת. מעדיפה ירושלים על פני תל אביב, הייקו על פני הייטק, שוקולד מריר על פני שוקולד חלב, עשר דקות מול ורמיר אחד על פני שעה בתערוכה של אימפרסיוניסטים.

מה דעתך? אהבת את הפוסט? זה המקום לשתף, איתי ועם קוראי הבלוג:

%d