משלוח אורגני: קישורים וחדשות ברשת, אוגוסט 2018

תפוחים (לא בהכרח אורגניים), Photo by Fischer Twins on Unsplash.

והפעם: הרשמה לתכנית תקציביזם, חדשות ושינויים בפייסבוק, רשתות בוטים בטוויטר ואיך מזהים אותם, פער חברתי בהרגלי הגלישה בישראל, חברי כנסת משנים את חוק זכויות היוצרים לטובתם האישית, רחפנים ושינוי חברתי, מאגרי תמונות שמשנים תפיסות חברתיות, מוניטין דיגיטלי של ילדים, ומשהו קטן בפרספקטיבה היסטורית.

דרושים והרשמה לתכניות

לצוות השיווק והתקשורת בג’וינט ישראל דרוש/ה מומחה/ית דיגיטל והפצה. הגשת מועמדות עד ה-13/9.

ההרשמה למחזור סתיו 2018 של תכנית “תקציביזם” בעיצומה: פרויקט משותף של הסדנא לידע ציבורי, המשמר החברתי והתנועה לחופש המידע. מטרת הקורס היא להרחיב בקרב פעילים של ארגוני החברה האזרחית את הידע, ההבנה והיכולת להשפיע על תהליכי התקצוב וחלוקת המשאבים הציבוריים בישראל. ההשתתפות בתשלום סמלי. לפרטים נוספים והרשמה.

מה חדש בפייסבוק

מה שלום הדפים שלכם בפייסבוק: קשה להאמין שזה אפשרי, אבל מחקר של buffer מצא שהאנגייג’מנט לתוכן של דפים ממשיך לרדת. מצד שני, דפים מפרסמים יותר תוכן. מידע נוסף על המחקר, וממצאים נוספים.

איך פייסבוק משתנה ולאן פניה מועדות: פרופ’ קרין נהון, ד”ר רועי צזנה, יהונתן קלינגר ועידו קינן בראיון לטיימאאוט תל אביב.

עד לפני כמה שנים פייסבוק הייתה המקום שבו יכולת לגרום למחאות ולפעולות קולקטיביות לפרוץ, אבל היום קשה מאוד לייצר ויראליות. (…) בעולם של היום, לפייסבוק אין אינטרס שמידע יהפוך לוויראלי. פייסבוק חוסמת ויראליות באופן שוטף. הם רוצים לשלוט בתהליך והם רוצים שישלמו תמורת ויראליות. המסר למשתמשים הוא פשוט: אם אתה רוצה להגיע להרבה אנשים – תעבור דרכנו, אנחנו המתווכים שלך

קרין נהון, מתוך הכתבה בטיימאאוט תל-אביב

הסרת תכנים וחסימות: האגודה לזכויות האזרח רוצה לבדוק ולחקור מקרים ונהלים של צנזורה וחסימות תוכן בפייסבוק. קרה לכם באופן אישי שנחסמתם? הורידו לכם פוסט? ספרו על כך בדף של האגודה בפייסבוק או במייל shay@acri.org.il.

עדכונים נוספים

רשתות בוטים בטוויטר בעברית: נועם רותם ניתח וזיהה בטוויטר רשת של צייצנים אוטומטיים פוליטיים בעברית. רן בר-זיק חשף רשת צייצנים נוספת, שפעלה לפרסום תגובות חיוביות על בוגי יעלון.

הפער הדיגיטלי: מחקר חדש מאוניברסיטת חיפה מראה שהבדלים בהרגלי הגלישה והשימוש באינטרנט בישראל חושפים (או שמא משקפים) פערים חברתיים בישראל. לכתבה ב”כלכליסט”, למחקר המלא (אנגלית, פורמט PDF).

חברי-כנסת הפרו את חוק זכויות יוצרים ומשנים את החוק כך שלא יצטרכו לשלם. אורן פרסיקו, העין השביעת.

רחפנים ושינוי חברתי: למה אי אפשר לטוס מעל הר הבית, איך רחפנים “יודעים” את זה, ואיך חגית קיסר וברק ברינקר הפכו את זה למיצב וידאו בפסטיבל אמנות בירושלים. כתבה של חגית קיסר ב”שיחה מקומית”.

מאגרי תמונות סטוק משנים תפיסות חברתיות: וורדפרס.קום השיקו החודש שירות חדש: אפשרות להוסיף תמונות חופשיות לשימוש ממאגר Pexels מתוך ממשק העריכה של הבלוג. בנוסף, הם מזמינים את קהילת המשתמשים לתרום תמונות חופשיות לשימוש למאגר של Pexels , בדגש על גיווניות תרבותית ומגדרית, כדי לשבור סטיגמות ולהרחיב את אפשרויות הבחירה לתמונות.

ילדים, רשת ומוניטין דיגיטלי: המוניטין הדיגיטלי של ילדים מתחיל להיבנות היום וחלק גדול שלו הוא תמונות שההורים משתפים. איך הורים יכולים לשמור על פרטיות ילדיהם, ואיך ללוות ולהדריך ילדים ובני נוער שמעלים סרטונים לרשת? פוסט אורחת של אורנה היילינגר, מנהלת המרכז לאינטרנט בטוח באיגוד האינטרנט הישראלי.

בפרספקטיבה היסטורית:

אפקט האדם, 6 באוגוסט 1945:

הירשמו לקבלת משלוח אורגני חודשי בדוא”ל

פעם בחודש מתפרסם כאן אוסף קישורים והמלצות בנושאי טכנולוגיה, חברה וקהילה, שאני מוצאת ומשתפת במשך החודש. הרעיון נולד במטרה לשתף אתכם מידע ותוכן מעניינים ולעקוף את החשיפה האורגנית החלשה של דפים בפייסבוק. לקבלת העדכון לתיבת הדוא”ל, הירשמו לעדכונים מהבלוג, בתיבה מצד ימין למטה. אתם מוזמנים גם לשתף ולהפיץ הלאה.

 

בתמונה: תפוחים (לא בהכרח אורגניים), Photo by Fischer Twins on Unsplash.

מאת: Ma'ayan

עוסקת ומתעניינת בשימושי אינטרנט לשינוי חברתי: פיתוח קהילות, הנעה לפעולה, יצירה ותרבות ברשת. מעדיפה ירושלים על פני תל אביב, הייקו על פני הייטק, שוקולד מריר על פני שוקולד חלב, עשר דקות מול ורמיר אחד על פני שעה בתערוכה של אימפרסיוניסטים.

מה דעתך? אהבת את הפוסט? זה המקום לשתף, איתי ועם קוראי הבלוג:

%d בלוגרים אהבו את זה: