הם נתנו התראה של שלושה חודשים וחצי מראש, אבל קשה להאמין שבעוד חמישה ימים זה קורה: גוגל מפסיקה את הפעלת השירות גוגל רידר, קורא ה-RSS שלה, שירות פופולרי ונוח לקריאת RSS וכן בסיס (API) לשירותים רבים אחרים לקריאת RSS. על RSS או רסס באופן כללי כתבתי כאן, והתפרסמו לא מעט ניתוחים למהלך והמלצות לחלופות (ראו קישורים בהמשך). בפוסט הזה אשתף במחשבות שלי: למה לא כדאי לוותר על RSS או למה כדאי להתחיל להשתמש בו, אתן קישורים לסקירות חלופות טובות, ואספר מה החלופה שאני בחרתי.

למה לא לוותר על רסס?
על אף שקשה להתרגל לשירות חדש, לייצא ולהעביר את המידע, ולהתגבר על חוסר האמון אחרי ה”נטישה” של גוגל, אני ממליצה לכם לא לוותר על רסס.
זה כלי חופשי ופתוח להעברת מידע: כל ערוץ תוכן שתירשמו אליו יעביר אליכם את מה שביקשתם, בלי לסנן ובלי להוסיף פרסומות. קורא RSS נותן לכם כמשתמשים שליטה בזרימת המידע: מה אני רוצה לקרוא, ולבחור מתי ואיפה. קורא RSS הוא כלי מצוין לניהול ידע באופן מקצועי, ומומלץ למי שרוצה להספיק לקרוא, ללמוד ולתפוס תוכן עשיר באינטרנט בלי ללכת לאיבוד.
אם אתם לא משתמשים ב-RSS, וגם אם הסגירה של שירות גדול ונוח כמו רידר מעוררת חששות, אני ממליצה בחום להכניס קורא RSS לשגרה האינטרנטית שלכם.
חלופות לגוגל רידר:
לקראת ירידתו של הרידר מהרשת, התפרסמו סקירות והמלצות שונות לחלופות. חלק מהשירותים תומכים ביבוא נתונים מגוגל רידר, מתאימים לקריאה במובייל, סנכרון בין מכשירים ועוד. בסופו של דבר, כל אחת ואחד מאיתנו צריכים להגדיר מה המאפיינים שחשובים להם, ולפי זה לבחור. אני הולכת, בינתיים, על פידלי – Feedly, שתומך בהגירה חלקה ונעימה מגוגל רידר, עובד טוב בדפדפן כרום, נוח לקריאה, ותומך בסנכרון בין מכשירים שונים.
- סקירת החלופות לגוגל רידר של Mashable (באנגלית)
- סקירת חלופות לגוגל רידר והמלצות להגירה של לימור שיפוני
- סקירת חלופות לגוגל רידר של רן יניב הרטשטיין
- סקירת חלופות לגוגל רידר והצעות לקריטריונים לבחינתן של יגאל חמיש
- הצעות לקריטריונים לבחינת חלופות לגוגל רידר של חנן כהן
- פוסט של בת’ קנטר על ההתמודדות עם מעבר לשירות חדש, והמלצה על פידלי (באנגלית)
- מדריך לניהול רשימות הקריאה בקורא ה-RSS כדי שיהיו נוחות יותר לניהול (באנגלית)
מעקב אחרי דפים בפייסבוק הוא לא חלופה לגוגל רידר!!!
מעקב אחרי דף בפייסבוק יכול להיות פתח לשיחה, וכלי לשיתוף תכנים מעבר למה שמתפרסם בבלוג אבל הוא לא חלופה לקורא RSS. פייסבוק שולטת במידת החשיפה של תכנים מדפים לעוקבים, והחשיפה הזאת מאוד הצטמצמה בחודשים האחרונים כדי להרוויח יותר מפרסום. כמו כן, קשה עד בלתי אפשרי לסמן ולשמור תכנים בתוך פייסבוק לקריאה אחר כך.
אשמח לשמוע מכם: המלצות נוספות, חוויות מהמעבר מגוגל רידר לשירות אחר, ורשמים משירות בשירותי קריאת RSS חדשים. בהצלחה לכולנו!
יופי של פוסט וסקירה מפורטת, תודה :-)
עוד תוספת קטנה: החל מאתמול ל TOR יש API ואפשר להפעיל אותו במובייל בשירות Feddler. הם פרסמו את זה בבלוג שלהם, כאן: http://blog.theoldreader.com/post/53860614326/weekly-update-june-24-30
הי יגאל, תודה על העדכון ועל הסקירה המפורטת שלך בנושא. לא יודעת מה איתך, אבל אני שמחה לראות שסופו של גוגל רידר מעורר תקווה ועניין, ומעודד פיתוח של כלים ושירותים חדשים. מעז יצא מתוק.
מנסה את הרעיון, הולך על פידלי
שיהיה בהצלחה! ספר לי איך הולך ואיך אתה מתרשם מפידלי