משלוח אורגני: קישורים וחדשות ברשת, מרץ 2016

צבעונים באמסטרדם

פעם בחודש מתפרסם כאן אוסף קישורים והמלצות בנושאי טכנולוגיה, חברה וקהילה, שפרסמתי גם בפייסבוק ובטוויטר. זאת במטרה לעקוף את החשיפה האורגנית הדלילה של דפים בפייסבוק ולשתף מידע ותוכן עם יותר אנשים. מוזמנים לשתף ולהפיץ הלאה.

והפעם: שני מדריכים מעשיים לפעילות בפייסבוק בעתות הסלמה ולמימון המונים, קול קורא ושתי משרות, קישורים בנושא יום האשה הבינלאומי, על תמונות ילדים בפייסבוק, ומחאה חברתית-תרבותית-טכנולוגית מעוררת מחשבה והשראה.

משלוח אורגני : קישורים וחדשות ברשת,
מרץ 2016

מדריכים מעשיים:

השפעה בפייסבוק בעתות הסלמה ובשגרה: מדריך חדש מאת נטאשה אובולסקי, איתי מנהיים, טיילור ויג‘יי ורותי פליסקין בהוצאת שתיל. המדריך כולל התייחסות להיבטים ארגוניים, מידע ממוקד לשימוש בפייסבוק, ומידע בנושא העברת מסרים ותקשורת.

מימון המונים: עמית גל ריכז את הניסיון, הידע והתובנות שלו בנושא קמפיינים של מימון המונים לכדי מדריך מעשי לבנייה והפצה של קמפיינים. בפוסט יש סקירה של הספר וכן קישורים נוספים למידע בנושא, בפרט בהקשר של ארגוני מגזר שלישי.

דרושות ודרושים, קול קורא:

קרן חדשנות דיגיטלית לאתגרי המרחב הציבורי: קול קורא להגשת בקשות לתמיכה בפיתוח טכנולוגי של מוצרים ושירותים דיגיטליים המספקים מענה לאתגרי המרחב הציבורי. לפרטים נוספים, מידע על אירועי חשיפה וטפסי הגשת בקשות בקרו באתר קרן החדשנות הדיגיטלית. הגשת בקשות עד ה-22.5.2016. הקול הקורא מתפרסם מטעם מטה ישראל דיגיטלית שבמשרד לשוויון חברתי והרשות הלאומית לחדשנות טכנולוגית.

לסדנא לידע ציבורי דרוש/ה מנהל/ת פיתוח משאבים.

ל”זזים” דרוש/ה אחראי/ת תכנה ומחשוב לארגון קמפיינים לשינוי חברתי. הגשת מועמדות עד ה-30.4.

יום האשה הבינלאומי:

איך קורסי MOOC מאפשרים ליותר נשים ללמוד מדעים? דפני קולר, נשיאת קורסרה ומייסדת שותפה, כותבת על חלקם של MOOC (קורסים פתוחים מקוונים מרובי משתתפים) בעידוד נשים ללמוד מדעים. קורסי MOOC מאפשרים לנשים לפגוש מרצות בתחומי מדעים בהסתברות הרבה יותר גבוהה מאשר בקורסים לא מקוונים, מציעים סביבת למידה שיכולה להיות נעימה יותר לנשים מסויימות מאשר למידה בכתה פיזית, וכמובן מאפשרים גישה בכלל לנשים ללימודי מדעים. נשים מהוות 25% מהנרשמים מרחבי העולם לקורסים שקורסרה מציעה בנושאי מדע, טכנולוגיה, הנדסה ומתמטיקה (STEM), ו-31% מהנרשמים לקורסים אלה מארה”ב.

מחאת ששת הימים של נשות איראן: יעל ברזילי כותבת על הפגנת ששת הימים של נשות איראן במחאה על התקנות ללבישת צ’דור במשרדי ממשלה. למרות שזו היתה המחאה הראשונה מול משטר המהפכה שצמחה מתוכו, ואולי בגלל שהיתה זו מחאה נשית על נושא המשפיע לכאורה על נשים בלבד, לא נכללו הימים הסוערים הללו בנרטיב המרכזי של דברי ימי המהפכה, והוזכרו עד כה בהערצה על ידי גורמים פמיניסטיים בלבד. מעניין האם היום, עם כלי מדיה חברתית ורשתות חברתיות גלובליות, מקוונות ואחרות, המחאה היתה משיגה תוצאות אחרות. אולי הקלה בתקנות, אולי יותר אלימות.

יום האשה הבינלאומי בדודל של גוגל: נשים מכל רחבי העולם מספרות על החלומות והתקוות שלהן. ברוב הסרטונים השתתפו בהפקה צוותים של נשים בלבד, כדי לאפשר אווירה של חגיגת הצלחות נשיות. מהסרטונים עולה מסר: שאף אחת מאיתנו לא יכולה להגשים את החלומות שלה לבד, ושאנחנו צריכות לשתף פעולה ולעזור אחת לשניה כדי לממש את כל הדברים היפים והאופטימיים האלה.

נשים בחלל, נשים בקלפי: מבט על טכנולוגיה ושינוי חברתי. לרגל יום האשה הבינלאומי, כתבתי על שינוי חברתי וקדמה טכנולוגית, טיסה לחלל והצבעת נשים בבחירות.

קישורים נוספים:

תמונת התינוק שלכם בפייסבוק תשפיע על העתיד שלו: ידוע ומובן שהורים רוצים לשתף תמונות וסיפורים על הצאצאים שלהם, אבל צריכים לקחת בחשבון את זה שרשת האינטרנט לא שוכחת דברים.כמו כן, על הורים לשמור על הפרטיות של הילדים שלהם, עד שהם יוכלו להיות אחראים לה בעצמם. טור מאת נועם פורר, סמנכ”ל ניו מדיה וחדשנות במשרד בן חורין אלכסנדרוביץ’ בבלוג “אינסרט”.

מורשת תרבותית, אמנות, טכנולוגיה ומחאה חברתית: פסל המלכה נפרטיטי במוזיאון החדש בברלין נסרק בחשאי על ידי שני אמנים שהפיצו אחר כך את הנתונים ברשת, כך שכל אחד יכול משלוח אורגנילהדפיס אותו במדפסת תלת ממד. על ידי כך הם העלו שאלות אקטואליות על גזל תרבותי ונגישות ציבורית לפריטי אמנות וארכיאולוגיה. כתבה מאת צ’רלי ווילדר, התפרסמה בתרגום בעיתון “הארץ”.

 

בתמונה: צבעוניים באמסטרדם, לא בטוח שאורגניים. Alice Achterhof, Unsplash.

מאת: Ma'ayan

עוסקת ומתעניינת בשימושי אינטרנט לשינוי חברתי: פיתוח קהילות, הנעה לפעולה, יצירה ותרבות ברשת. מעדיפה ירושלים על פני תל אביב, הייקו על פני הייטק, שוקולד מריר על פני שוקולד חלב, עשר דקות מול ורמיר אחד על פני שעה בתערוכה של אימפרסיוניסטים.

מה דעתך? אהבת את הפוסט? זה המקום לשתף, איתי ועם קוראי הבלוג:

%d בלוגרים אהבו את זה: