משלוח אורגני: קישורים וחדשות ברשת, יולי 2015

גלידת תה ירוק טבעונית

זהו פוסט נוסף בניסוי המקוון: לפרסם כאן, פעם בחודש, אוסף קישורים והמלצות בנושאי טכנולוגיה, קהילות ושינוי חברתי, שפרסמתי גם בפייסבוק ובטוויטר. זאת במטרה לעקוף את החשיפה האורגנית הדלילה לתוכן של דפים בפייסבוק ולשתף מידע ותוכן עם יותר אנשים. אם יש לכם עוד רעיונות והצעות – אל תהססו להוסיף. מוזמנים לשתף ולהפיץ הלאה.

והפעם: שינוי חברתי בעולם העסקים, דברים חדשים ללמוד ברשת או בקורס בלוגריות, משמעויות חברתיות של סמלים גרפים בפייסבוק ובמכשירי מובייל, סיכום אתגר דלי הקרח אחרי כשנה, התלהמות ואינפרונדים בפייסבוק, ועוד.

משלוח אורגני : קישורים וחדשות ברשת, יולי 2015

על האלימות וההסתה בפייסבוק בעקבות פשעי השנאה בשבועות האחרונים: האם הגענו הכי נמוך שאפשר, והאם המצב דורש התערבות מבחוץ? אריק בנדר משוחח עם  ד״ר הילה לוינשטיין ברקאי,  פרופ’ קרין נהון, ופרופ’ יאיר עמיחי המבורגר.

האינפרונד כאקט פוליטי: לרגל שנה למבצע צוק איתן, עידו קינן משוחח עם ד”ר שירה דביר-גבירצמן וד”ר ניקולס ג’ון שחקרו את הפעילות ברשת החברתית במהלך המבצע.

אפליקציית מיני זכותון למפגינ/ה: זכויות אזרחיות של מפגינים ועוד מידע שימושי כשאתם נמצאים בהפגנה – עכשיו באפליקיציה למכשירי מובייל.

תקנות נגישות אתרי אינטרנט, דברים שכדאי לדעת ולעשות: פוסט אורח של עו”ד יהונתן קלינגר בנושא ההיבטים המשפטיים של הנגשת אתרי אינטרנט.

קחו 400 אלף דולר ושנו את העולם: אתגר ליזמים חברתיים מרחבי העולם, עד גיל 30. התחרות פתוחה להגשת מועמדות עד ה-26 באוגוסט.

שיתוף יכול להיות טוב לעסקים: פרויקט מימון המונים של ארגון Creative Commons למחקר ופרסום ספר בנושא מודלים עסקיים מבוססי תוכן ברישיון פתוח. אפשר להצטרף ולתמוך, הפרויקט מגייס מימון עד ה-14 באוגוסט.

למה יש כל כך מעט עובדים ערבים בחברות היי-טק? ראיון עם סמדר נהב, מייסדת צופן, ארגון שפועל לחיבור החברה הערבית להיי טק.

אתגר דלי הקרח, שנה אחרי: אגודת ALS מפרסמת כיצד הם משתמשים בכסף, ואיך זה מקדם את המאבק במחלה. בינתיים הכריזה האגודה על קמפיין המשך גם השנה.

קורס הבלוגריות השני של הבלוגריסטית יוצא לדרך:  “הפרלמנט”, קורס הבלוגריות של יונית צוק, הוא סדרת הרצאות וסדנאות שיעזרו לך לקדם ולפתח בלוג מקצועי, בין אם כבר יש לך בלוג או שאת חולמת לפתוח אחד כזה. תכנית מלאה והרשמה בבלוג של יונית צוק.

ללמוד משהו חדש: 37 אתרים ללמוד בהם דברים חדשים בלמידה מקוונת: תכנות, ניתוח נתונים, שפות ועוד.

סמלים גרפיים משפיעים על תפיסה ומוסכמות: פייסבוק ערכו שינוי באייקונים של בקשות חברים. קייטלין וינר, מנהלת עיצוב בפייסבוק, פרסמה מאמר שמתאר את התהליך והמחשבה שמאחוריו. פוליטיקלי קוראת פרסמו גם פוסט בנושא בעברית.

מה באמת מסמלים האמוג’ים שאנחנו משתמשים בהם? הסבר על אימוג’ים נבחרים, והפנייה לאנציקלופדיית האמוג’י למידע נוסף. מתוך הדף “ללמוד יפנית עם מגומי“, בו אפשר למצוא מידע על תרבות יפן ועל קורסים ללימוד השפה היפנית.

אתר אינטרנט חדש למרכז אדוה: מרכז אדוה הוא מכון מחקר המתמחה בניטור של מגמות חברתיות וכלכליות ובניתוח של המדיניות הממשלתית אל מול מגמות אלה. המרכז בוחן את המגמות ואת המדיניות לפי אמות המידה של שוויון וצדק חברתי. ממצאי המחקר וניירות העמדה של מרכז אדוה מתפרסמים באתר, לצד מידע על הפרויקטים והפעילות.

עיתונאות נתונים או דטה ג’ורנליזם: מה זה, למה זה חשוב, ואיך עושים את זה. מצגת של ד”ר תהילה שוורץ אלטשולר מהמכון הישראלי לדמוקרטיה.

מדידת פעילות באתרי אינטרנט ואיך הם יכולים לעזור לנו להבין ולתכנן את האתר שלנו: על דוחות שימושיים של גוגל אנליטיקס, הכנת האתר לשימוש בכלי אנליטיקס והטמעת המדידה בעבודה השוטפת – פוסט בעקבות הרצאה שלי בנושא בכנס אינפו 2015.

 

לקבלת עדכונים על פרסומים בבלוג, הירשמו לקבלת עדכונים במייל בתיבה מצד ימין למעלה בדפי הבלוג. אפשר לעקוב כאן אחרי הדף של הבלוג בפייסבוק והנה מדריך איך להגדיל את הסיכוי לקבל עדכונים על פוסטים חדשים מדף בפייסבוק.

בתמונה: גלידת תה ירוק טבעונית, Kelly Garbato, פליקר. יש גם מתכון.

מאת: Ma'ayan

עוסקת ומתעניינת בשימושי אינטרנט לשינוי חברתי: פיתוח קהילות, הנעה לפעולה, יצירה ותרבות ברשת. מעדיפה ירושלים על פני תל אביב, הייקו על פני הייטק, שוקולד מריר על פני שוקולד חלב, עשר דקות מול ורמיר אחד על פני שעה בתערוכה של אימפרסיוניסטים.

מה דעתך? אהבת את הפוסט? זה המקום לשתף, איתי ועם קוראי הבלוג:

%d בלוגרים אהבו את זה: