זהו פוסט נוסף במסגרת הניסוי המקוון: לפרסם כאן, פעם בחודש, אוסף קישורים והמלצות בנושאי טכנולוגיה, קהילות ושינוי חברתי, שפרסמתי גם בפייסבוק ובטוויטר. זאת במטרה לעקוף את החשיפה האורגנית הדלילה לתוכן של דפים בפייסבוק ולשתף מידע ותוכן עם יותר אנשים.
והפעם: מתווה הגז בנוסח מוער שעוזר להבין את השפה המקצועית של המסמך, המאגר הביומטרי: הניסוי נמשך וגם הקמפיין לסגירתו, משרות בנושא טכנולוגיה ושינוי חברתי, סקירת פרויקטים דיגיטליים להט”ביים וסקירת אפליקציות פמיניסטיות, אוסף פונטים בערבית, על התשתיות הטכנולוגיות של כלכלת השיתוף, סקירת כלי שיחות וידאו חינמיים, ועוד.
משלוח אורגני : קישורים וחדשות ברשת, יוני 2015
- מתווה הגז, נוסח מוער: שאול אמסטרדמסקי ועמיתיו ב”כלכליסט” לקחו את מתווה הגז שהממשלה פרסמה לעיון הציבור בהזמנה לקבל הערות ותגובות בשבועות הקרובים, והוסיפו הערות בפורמט דיגיטלי כדי לבאר את השפה המקצועית של המסמך. לבלוג האישי של אמסטרדמסקי.
- קמפיין דיגיטלי במסגרת המאבק לביטול המאגר הביומטרי: באתר הקמפיין תוכלו לראות מה עמדת הח”כים בסוגיית סגירת המאגר, ולפנות אליהם למחאה, תמיכה או שכנוע. הניסוי הוארך בעוד תשעה חודשים, אבל האתר פועל ואפשר להיעזר בו כדי לפנות לח”כים ולהשפיע על עמדתם בנושא.
- משרות טכנולוגיה ושינוי חברתי: הסדנא לידע ציבורי מחפשת רפרנט/ית קשרי ממשל – תפקיד לסטודנט/ית תמורת מלגה במסגרת תכנית עמיתי אברט, ארגון django girls מחפש רכזת פעילות לעבודה מרחוק, ו”זזים”, ארגון חדש לקידום קמפיינים לשינוי חברתי, מחפש מנהל/ת תכנה ומחשוב.
- כנס מידות לאפקטיביות במגזר השלישי יתקיים ב-23/7. למידע נוסף: תכנית הכנס, אירוע בפייסבוק. בין השאר, בתכנית מפגשי למידה בנושאים: אסטרטגיה ארגונית, אפקטיביות חברתית של גורמי מימון, ניהול ידע בעמותות, ביקורת פנימית, והרצאת אורח של רביב דרוקר בנושא שימוש אפקטיבי בתקשורת ככלי לשינוי חברתי.
- לרגל חודש הגאווה, ב-techsoup.org סוקרים שבעה פרויקטים טכנולוגיים להט”ביים ששווה להכיר.
- קמפיין תמונות דגל הגאווה בפייסבוק: כתבה ב-Atlantic על האפקטיביות של קמפיינים להחלפת תמונות פרופיל, והאם אפליקציית החלפת התמונה לדגל הגאווה היתה בעצם (עוד) ניסוי חברתי מבית פייסבוק.
- סקירת אפליקציות פמיניסטיות מרחבי העולם: צפי סער, “הארץ”, סוקרת כלים לשיתוף מידע בין נשים, כלים לדיווח על הטרדות או איתור תחנות משטרה, שילוב מפות והצגת מידע היסטורי, ועוד.
- בני נוער מגיבים לטבח בצ’רלסטון:בעקבות הטבח בכנסייה בצ’רלסטון, אנשי dosomething.org פנו לבני נוער וצעירים והזמינו אותם לשתף את תחושותיהם בנושא. את התגובות הם שיתפו כענן מילים ובדף שהוקדש לנושא.
- חמישים וקצת יותר פונטים יפים ומגוונים בערבית, רובם גם חופשיים לשימוש. לשימושכם בעיצוב הזמנות, כרזות, ברכות (למשל לחג הרמדאן), אתרי אינטרנט ובכלל.
- על התשתיות הטכנולוגיות של כלכלת השיתוף: פוסט של טיילור ויג’יי, פעיל חברתי טכנולוגי ומעמודי התווך של “צדק חברתי – חדר המצב”.
- 150 בלוגים מובילים בתחום המגזר השלישי, רשימה מעודכנת ומשוקללת לקיץ 2015.
- איידילוור Idealware נענים לדרישות הקהל, וסורקים ארבעה כלי שיחות וידאו חינמיים. מעבר לסקירה, מעניין לראות את הפרמטרים והשיקולים. יש גם הפנייה לבחינת כלי שיחות וידאו בתשלום.
יש לכם עוד רעיונות והצעות? אל תהססו להוסיף. מוזמנים לשתף ולהפיץ הלאה את הפוסט ואת הקישורים.
לקבלת עדכונים על פרסומים בבלוג, הירשמו לקבלת עדכונים במייל בתיבה מצד ימין למעלה בדפי הבלוג. אפשר לעקוב כאן אחרי הדף של הבלוג בפייסבוק והנה מדריך איך להגדיל את הסיכוי לקבל עדכונים על פוסטים חדשים מדף בפייסבוק.
בתמונה: ארוחת צהריים אורגנית, Alana, Flickr.