משלוח אורגני: קישורים וחדשות ברשת, יולי 2016

blueberry vanilla smoothie

פעם בחודש מתפרסם כאן אוסף קישורים והמלצות בנושאי טכנולוגיה, חברה וקהילה, שפרסמתי גם בפייסבוק ובטוויטר. זאת במטרה לעקוף את החשיפה האורגנית הדלילה של דפים בפייסבוק ולשתף מידע ותוכן עם יותר אנשים. אתם מוזמנים לשתף ולהפיץ הלאה.

והפעם: תכניות והכשרות בנושאי חברה וטכנולוגיה, ניתוח מקומן של הרשתות החברתיות בניסיון ההפיכה בטורקיה, פוקימון גו, ועוד.

תכניות והכשרות

התכנית הלאומית למובילים דיגיטליים: מטרת התכנית היא להכשיר מובילי שינוי שיקדמו חדשנות דיגיטלית במגזר הציבורי וישפרו תהליכים וממשקים עם האזרח באמצעות טכנולוגיה. זהו המחזור השני של התכנית, ומוזמנים להגיש מועמדות אנשי המגזר הציבורי והמגזר השלישי. אפשר להגיש מועמדות עד יום ראשון 7 באוגוסט, בשעה 12:00 בצהריים.

המאיץ החברתי: ההרשמה למחזור השלישי של התכנית החברתית בעיצומה, אפשר להגיש מועמדות עד ה-31/8. התכנית מיועדת למיזמים בשלבי early stage, הפועלים לפתרון בעיות חברתיות באמצעים טכנולוגיים, ובעלי הוכחת היתכנות או אבטיפוס. כארגון ללא מטרות רווח מפעילי התכנית אינם לוקחים בעלות על המיזמים המשתתפים בתוכנית ועל הקניין הרוחני שלהם. לפרטים נוספים ולהרשמה לתכנית.

קורס תקשורת אזרחית: תומר אביטל וטיילור ויג’יי בשלושה מפגשים בהם יחלקו כלים ודוגמאות לשימוש בתקשורת אזרחית לשינוי חברתי. ההרשמה למחזור הקרוב הסתיימה, אבל אפשר להירשם לרשימת המתנה או למחזור הבא של התכנית.

הערב ברוטשילד: מפגשים עממיים של אנשים מתחומי ידע ופעילות שונים, שרוצים להבין, לשתף, לשוחח ולקדם שינוי חברתי. מומלץ להתעדכן בדף הפייסבוק של “מאה ימים של שקיפות” בתכניות היומיות, ולצפות בשידורים החיים.

על השימוש ברשתות חברתיות בניסיון ההפיכה בטורקיה

מדוע ניסיון ההפיכה בטורקיה נכשל: תהילה שוורץ אלטשולר מנתחת במבט מפוכח את ניסיון ההפיכה בטורקיה, ומתייחסת לחלקן של הרשתות החברתיות:

“הרשתות החברתיות אינן אמצעי התקשורת החופשי ביותר שידעה האנושות. יש להן מגבלות הנובעות מעצם האלגוריתם שמפעיל אותן, מהאינטרסים המסחריים שעומדים מאחוריהן, ומטבעה של הפעילות האנושית.”

קרין נהון מצביעה על השילוב ההכרחי של פעילות ברשתות חברתיות עם מנגנונים מסורתיים שפעלו על מנת לשמר את השלטון.

פוקימון גו ושינוי חברתי

מה זה בכלל: אם איכשהו עוד לא שמעתם על האפליקציה והתופעה החברתית, או ששמעתם ולא הבנתם מה זה – כדאי להתחיל פה.

פוקימון גו והמגזר השלישי: בת’ קנטר בסקירה של השפעות פוקימון גו על ארגוני מגזר שלישי: דוגמאות לשימוש ומחשבות על בעיות פרטיות, ועל האתגרים שמציאות מרובדת תזמן לנו בתחום.

הרהורים על פוקימון גו ומחאה חברתית: פוקימון גו גורם לאנשים לצאת מהבית, להתאסף במרחב ציבורי ולפעמים אף לפעול יחד. ככזה, יש לו פוטנציאל להניע מחאות חברתיות.  דרור מילר משתף מחשבות ורשמים מניסוי קטן שערך במרכז קריית שמונה.

איך ארגונים חברתיים משתמשים בפוקימון גו: אליסון קאפין מציגה ארבע דוגמאות מוצלחות במיוחד, כולל עידוד לרישום להצבעה בבחירות בארה”ב והגדלת כמות משתתפים בהפגנות.

קישורים נוספים

זכויות יוצרים: דברים שחשוב לדעת ולהבין, גם כיוצרי תוכן וגם כמשתמשים בתוכן של אחרים (תמונות, סרטונים, טקסטים). פוסט אורח של עו”ד יורם ליכטנשטיין בבלוג של יונית צוק – הבלוגריסטית.

ניקוי רעלים דיגיטלי: האירועים והשיחות לציון חמש שנים למחאת קיץ 2011, הזכירו לי את החופשה שלקחתי מאינטרנט ומפייסבוק בסוף יולי 2011. למה זה טוב, איך מתארגנים לימים כאלה, ואיך חוזרים משם – בפוסט שפרסמתי בנושא.

פיקוח על פעילות ברשתות חברתיות בסין: פרופ’ גרי קינג ניתח את מנגנוני הפיקוח והצנזורה של הממשל הסיני. אזרחים יכולים לבקר את הממשלה בחופשיות יחסית מפתיעה, אבל כל ניסיון להנעה לפעולה (בדגש על התארגנויות אזרחיות למחאה והפגנות) נחסם בתקיפות. למעשה, האפשרות לבקר את הממשל משמשת את הממשל לדעת מה אזרחים חושבים ולפקח על רמת השחיתות בגופי שלטון שונים.

אתרי אינטרנט מצטיינים של ארגוני מגזר שלישי: בבלוג Top Nonprofitבחרו 20 אתרי אינטרנט מצטיינים של מלכ”רים. אני לא בטוחה שהם הכי טובים, אבל כל האתרים מרשימים ושווה להיכנס ולקבל השראה. כמה מגמות חוזרות: רספונסיביות, דף בית ארוך, פחות אפשרויות בתפריט הראשי, שימוש באינפוגרפיקה, גרפיקה ותמונות מעולות.

בתמונה: blueberry vanilla smoothie, Emma, Flickr. יש גם מתכון.

מאת: Ma'ayan

עוסקת ומתעניינת בשימושי אינטרנט לשינוי חברתי: פיתוח קהילות, הנעה לפעולה, יצירה ותרבות ברשת. מעדיפה ירושלים על פני תל אביב, הייקו על פני הייטק, שוקולד מריר על פני שוקולד חלב, עשר דקות מול ורמיר אחד על פני שעה בתערוכה של אימפרסיוניסטים.

מה דעתך? אהבת את הפוסט? זה המקום לשתף, איתי ועם קוראי הבלוג:לבטל

Exit mobile version
%%footer%%