והפעם: אירועים וכנסים, דוחות ומחקרים, מה חדש בפייסבוק (אין רע בלי טוב…), יחסי דיגיטל וממשל, תיירות ספקולטיבית, הדלת הסודית של האינטרנט, ועוד.
אירועים וכנסים
מפגש עריכה בויקיפדיה בנושא מגדר ופוליטיקה, 9.10.2018. הפעם המפגש יתקיים בירושלים, בשיתוף של עמותת ויקימדיה ישראל, מיזם ויקי נשים, ו”שוות – המרכז לקידום נשים בזירה הציבורית” במכון ון-ליר. בואו לכתוב ערכים חדשים, להרחיב ערכים קיימים ולהתנסות בעריכה בוויקיפדיה בליווי עורכות מנוסות. יש להירשם מראש, ולפתוח חשבון בויקיפדיה (אם אין לך עדיין חשבון). להרשמה והדרכה לפתיחת חשבון בויקיפדיה.
כנס ישראל תורמת השנתי, 25.10.2018. הכנס יעסוק במצב המגזר השלישי בישראל, פילנתרופיה בישראל, חדשנות ומנהיגות, סיפורים אישיים ומינגלינג. ההשתתפות בתשלום. לתכנית הכנס ולהרשמה.
GivingTuesday יתקיים השנה ב-27.11.2018. אם אתם רוצים להשתתף ולהריץ קמפיין, זה הזמן להתחיל לתכנן ולהתכונן. מה זה GivingTuesday. האתר הישראלי. המדריך של Blackbaud.
דוחות ומחקרים
צריכת חדשות במדיה חברתית: מחקר חדש של מכון פיו מצא שרוב הבוגרים בארה”ב (67%) ממשיכים לצרוך חדשות במדיה חברתית, למרות שהם מוטרדים מאמינות החדשות האלה. פייסבוק היא עדיין השער המרכזי לצריכת חדשות במדיה חברתית, ואחריה: יוטיוב. למה הם עושים את זה? בעיקר כי זה נוח. וגם קצת בגלל צורך באינטראקציה עם אנשים אחרים, מהירות, יתרונות הפורמט ועוד זוטות שכאלה.
דו”ח ההגינות המגדרית של קרן ויקימדיה: הקרן מפרסת דו”ח חדש על מצב ההטיות המגדריות בפעילות במיזמים השונים של הקרן, שהמוכר ביותר בהם הוא ויקיפדיה, ושינויים וכלים שעובדים לשיפור המצב וסגירת הפער המגדרי במיזמים שונים ברחבי העולם. תמצית הדברים בפוסט בבלוג של קרן ויקימדיה. הדו”ח המלא.
מגמות עולמיות בתרומה ונתינה: התפרסם הדו”ח לשנת 2018 של Nonprofit Tech for Good. הדו”ח מתפרסם זו השנה השנייה, וכולל הפעם מעל 6000 משיבים, כולל 400 משיבים מישראל. לאילו מטרות אנשים תורמים, מה ההעדפות שלהם לאמצעי תקשורת ודרכי תרומה, השוואת מגמות והרגלים לפי מאפיינים דמוגרפיים, וגם כ-1000 משיבים שסיפרו למה הם לא תורמים. לדו”ח המלא. פוסט שלי על הדו”ח של 2017.
מה חדש בפייסבוק
- על פרצת האבטחה בפייסבוק שנחשפה בימים האחרונים: מה מהות הפרצה, מה פייסבוק עשתה בעקבות החשיפה, מה אתם צריכים לעשות, ואיך זה ישפיע על פייסבוק בעתיד. (עידן בן טובים, גיקטיים.)
- כרוניקה ידועה מראש: יהונתן קלינגר כותב על פרצות אבטחה בפייסבוק כבעיה חוזרת.
- הפרת פרטיות: פייסבוק העבירה למפרסמים מספרי טלפון של משתמשים שנמסרו כמידע חסוי.
- מייסדי אינסטגרם עוזבים את פייסבוק. (הילה חיימוביץ’, גיקטיים.)
- תכנית למנהיגי קהילות: פייסבוק משיקה את התכנית שלה למנהלי קהילות, שמקבלים סיוע ותמיכה בדרך לשינוי חברתי ופיתוח הקהילות שלהם ברחבי העולם.
דיגיטל וממשל
- פייסבוק ונתניהו יתבקשו להסביר בבית משפט למה הפיצו פוסט שקרי. האם הרשת החברתית אחראית על פרסום מידע שקרי של משתמשיה, ומה קורה כשמדובר בראשי ממשלה? (נתי טוקר, דהמרקר).
- חקיקה וחסימות: רן בר-זיק מסביר, לקוראי “הארץ” ולחברי הכנסת, למה חסימת אתרים מעוגנת בחוק אינה ישימה טכנולוגית, לצד ההיבטים החברתיים הבעיתיים של חקיקה כזאת.
- מדען בכיר בגוגל התפטר מהחברה לאור השגות על האתיות של פעילות החברה בסין, ושיתוף פעולה עם הממשל הסיני. (ריאן גלאגר, The Intercept).
עדכונים נוספים
- איך לתכנן ולהריץ קמפיין הודעות טקסט של מתנדבים, מדריך בבלוג של MobLab. נראה לי רלוונטי במיוחד לקראת הבחירות לרשויות המקומיות, ועדיף בהרבה על ההודעות האלמוניות שמגיעות אלי בימים האחרונים.
- האם כדאי לארגון שלכם לפתוח קבוצה בפייסבוק: מודל לקבלת החלטה ודוגמאות לסוגים שונים של קבוצות בפייסבוק מבית Wired Impact.
- תיירות ספקולטיבית בירושלים: לכבוד סוכות, התארחתי בבלוג “אמא מטיילת לבד” לסיפור על טיול מקומי. בחרתי לכתוב על טיול בעיר בה אני חיה, ירושלים, ולספר על פרויקט “תיירות ספקולטיבית” שמזמין למסע במרחב פיזי קרוב עם קפיצה (ספקולטיבית) בזמן.
- באגודה לזכויות האזרח חוקרים את הרגלי הצנזורה של פייסבוק. פייסבוק צינזרה אתכם? אנא ספרו על כך לצוות האגודה, בדף שלהם בפייסבוק או במייל shay@acri.org.il.
משהו לסיום:
הדלת הסודית של העולם: הקלקה על תמונת הדלת לוקחת אתכם לכל מיני מקומות בעולם, בעזרת google street view. מקום אחר, אקראי, בכל פעם.
הירשמו לקבלת משלוח אורגני חודשי בדוא”ל
פעם בחודש מתפרסם כאן אוסף קישורים והמלצות בנושאי טכנולוגיה, חברה וקהילה, שאני מוצאת ומשתפת במשך החודש. הרעיון נולד במטרה לשתף אתכם מידע ותוכן מעניינים ולעקוף את החשיפה האורגנית החלשה של דפים בפייסבוק. לקבלת העדכון לתיבת הדוא”ל, הירשמו לעדכונים מהבלוג, בתיבה מצד ימין למטה. אתם מוזמנים גם לשתף ולהפיץ הלאה.
תמונה ראשית: Photo by Marina Khrapova on Unsplash.
כהרגלי אני סוטה מן העיקר, אבל תמונת התפוחים נהדרת.
תפוחים הם תמיד העיקר :-D