טקסופ ישראל: תמיכה וקידום טכנולוגי לארגונים ועמותות

טקסופ ישראל צילום מסך

ההיכרות הראשונה שלי עם טקסופ – Techsoup היתה כמיזם בינלאומי לתרומת טכנולוגיה לעמותות. הריכוז של שירותים ומוצרים של ספקים שונים, עם הנחות משמעותיות לארגוני המגזר השלישי, במקום אחד  – הוא שירות חשוב לעמותות, וכלי נוח לחברות טכנולוגיות לתרום לקהילה. אחרי ניסיון ראשון והפסקה, בשנה וחצי האחרונות המיזם פעיל שוב בישראל באמצעות קרן רש”י. זה מיזם חשוב ומצליח, ולא מספיק עמותות ועובדי המגזר השלישי מכירים אותו. אז אני שמחה לארח בבלוג את לירון עזריאל, סמנכ”ל טכנולוגיות בקרן רש”י ומנהל טקסופ ישראל, להציג את המיזם ואת השירותים שלו לעמותות ישראליות.

מה זה טקסופ? כמה שנים הארגון פועל, ובכמה מדינות?

טקסופ העולמית (Techsoup Global) הוא מיזם חברתי ללא מטרת רווח שמטרתו קידום והנגשת טכנולוגיה לארגונים חברתיים, המיזם הוקם לפני מעל ל-30 שנה בארה”ב והפריצה הגדולה הייתה עם חבירה לתאגידי התוכנה הגדולים בעולם כדי לנהל עבורם את התרומות וההנחות וכך יצרו סינרגיה להעצמת התרומה לארגונים חברתיים.
כיום המיזם פועל במעל 200 מדיניות וטריטוריות באמצעות גופי חברה אזרחית מובילים- 70 מדינות. בישראל, קרן רש”י היא הנציגה (בשנה וחצי האחרונות) של טקסופ העולמית והמיזם המשותף נקרא טקסופ ישראל.

מי זכאי להינות מהתכניות של טקסופ ?

כל ארגון חברתי (עמותה / חל”צ) שברשותו סעיף 46, או ניהול תקין, או אישור על הגשת מסמכי אישור ניהול תקין. הזכאות לשירות או מוצר הספציפי היא בהתאם לאופי הפעילות ומחזור הפעילות של הארגון. מידע נוסף ומפורט על הקווים המנחים לתכנית התרומות מופיע באתר שלנו.

אילו שירותים מוצעים לעמותות במסגרת טקסופ ישראל?

בקטלוג קיימים מגוון שירותים ומוצרים, של חברות טכנולוגיה ושירותים דיגיטליים, ביניהן: Microsoft, Google ,AWS, WIX, Symantec, Zoom, Adobe, DocuSign, Asana, Box, Tableau, Okta, Bitdefender. באופן מסורתי, הפופולאריים ביותר הם תוכנות ושירותים של חברת מיקרוסופט לרבות 365, Zoom ומענק גוגל.

האם האימות והרישום כעמותה זכאית לשירות הוא חד-פעמי עבור כל השירותים, או שצריך לעבור כמה תהליכים נפרדים?

תהליך האישור והאימות של העמותה מול טקסופ הוא חד פעמי, ואחת לשלוש שנים נדרש ריענון של המסמכים והרישום. בחלק מהמוצרים ושירותים נדרש המשך פעולה מול החברה עצמה (למשל במענק גוגל).

כמה זמן לוקח תהליך האימות?

תהליך האימות לוקח בדרך כלל יום אחד בלבד, אבל ההתחייבות שלנו ובהתאם לסטנדרטים של טקסופ העולמית היא עד חמישה ימי עסקים. חשוב לציין שלעיתים התהליך מתעכב בגלל צורך של הארגון להעביר אלינו מסמכים נוספים בהתאם להנחיות טקסופ.

האם או איך מגפת הקורונה משפיעה על פעילות טקסופ? יש יותר מודעות לשירות ויותר רכישות?

יש עלייה בדרישה לחלק מהמוצרים וירידה באחרים. הדרישה עלתה למוצרים רלוונטיים לתקופה כגון Zoom ו- DocuSign (שמאפשר חתימות מרחוק), ובמוצרים אחרים שפחות הכרחיים לתקופה יש ירידה.

האם אתם רק מספקים את הרישיונות לתוכנות, או שיש גם הדרכות, פורום קהילתי, או משהו דומה?

בשלב זה אנו מספקים גישה לרישיונות ושירותי ענן. לאחרונה התחלנו להפעיל באופן ניסיוני שירות נוסף של יעוץ, תמיכה והטמעה במחירים הוגנים ומותאם לחברה האזרחית, גם במחיר וגם באופי הפתרון. כאמור, זה בינתיים שירות ניסיוני, בעקבות ביקוש שזיהינו שקיים.

מידי פעם אנו כותבים מאמרים או מעבירים מידע שעשוי לסייע ומפרסמים אותם באתר טקסופ ישראל. בנוסף, יש לנו דף פייסבוק ונשמח לענות בו על כל שאלה רלוונטית שתספק ערך.

אזכיר שוב שהארגון שלנו הוא ללא מטרות רווח, וכל הכנסה חוזרת לפעילות למען העמותות והחברה בישראל.

ספר קצת על קרן רש”י. איך לקחתם על עצמכם את הפעלת טקסופ ישראל, וכמה זמן אתם פועלים במסגרת הזאת?

טקסופ העולמית (דרך מיקרוסופט ישראל) יזמה את הפנייה אלינו. הם חיפשו שותף ישראלי משמעותי עם ניסיון טכנולוגי עשיר והכרות מעמיקה ועדכנית של הצרכים הדיגיטליים בחברה האזרחית.
קרן רש”י היא קבוצה של תשעה ארגונים והיא בין הקרנות הפילנתרופיות הגדולות והמשפיעות בישראל. הקרן מקדישה את מאמציה לקידום אוכלוסיות מוחלשות, במיוחד ילדים, בני נוער וצעירים. פעילותה של קרן רש”י מתמקדת בקידום מוביליות חברתית בפריפריה הגיאוגרפית של מדינת ישראל.

האם קרן רש”י משתמשת במוצרים של טקסופ בעצמה? אילו מוצרים, ומה השימוש?

אנחנו והעמותות החברות משתמשים כמעט בכל מוצר שיש לטקסופ להציע: תוכנות מיקרוסופט, Office 365  Teams, ZOOM, DocuSign, Asana, Wix, Azure , Google, Adobe ועוד.

מה צפוי לעתיד בתכנית בישראל?

בשנה האחרונה בה אנו פועלים הכנסנו מעל תשעה מוצרים ותוכניות חדשות: Wix, Zoom, Docusign, Box, Okta, Adobe, Aws, Asana, Active Trail. אנחנו פועלים להכניס שירותים ומוצרים נוספים, וכל הזמן בוחנים ובודקים אפשרויות נוספות למען החברה האזרחית.
חשוב מאוד לנו לפתח את הקהילה ולכן שיתופי פעולה כמו הפוסט הזה חשובים לנו מאוד ואנו מברכים ומודים עליו.

איך אפשר להתעדכן במוצרים חדשים בקטלוג? יש רשימת תפוצה שאפשר להירשם אליה לעדכונים?

אנחנו מוציאים מידיי פעם עדכון על המוצרים שלנו לכל הארגונים הרשומים וגם מפרסמים בדף הפייסבוק, כמו כן אתם מוזמנים להיכנס לאתר ולהתעדכן בקטלוג.

יש עוד משהו שתרצה להוסיף?

נשמח שכל ארגון חברתי יכיר את השירותים של טקסופ ישראל ויעשה שימוש בטכנולוגיה ככלי להעצמת הפעילות החברתית החשובה שהוא עושה. אנחנו מזמינים אתכם להירשם לאתר שלנו, כדי שתוכלו ליהנות מהתכנית ולהתעדכן במידע על שירותים חדשים.

תודה רבה ללירון על התשובות המפורטות והמידע השימושי. אני מצטרפת להמלצה להירשם לאתר, להכיר את המוצרים בקטלוג, ולהטמיע אותם בעבודה שלכם.

 

לירון עזריאל הוא סמנכ”ל טכנולוגיות בקרן רש”י ומנהל טקסופ ישראל. מהנדס מערכות מידע (Bsc.) מעל 14 שנים בקרן רש”י, בעל ניסיון י מעמיקה עם עולם הטכנולוגיה והמנוף שהיא מאפשרת לעשייה. יזם, ליווה והטמיע עשרות פרויקטים טכנולוגיים לחיזוק החברה האזרחית בשיתוף קרנות, משרדי ממשלה רשויות ועמותות.
מכיר בצרכים של החברה האזרחית והחשיבות למצוא את האיזונים שבין הפתרון הטכנולוגי לבין  המשאבים המוגבלים וטווח סיכון מצומצם שקיים בחברה האזרחית.

תמונה ראשית: צילום מסך מאתר טקסופ ישראל.

מאת: Ma'ayan

עוסקת ומתעניינת בשימושי אינטרנט לשינוי חברתי: פיתוח קהילות, הנעה לפעולה, יצירה ותרבות ברשת. מעדיפה ירושלים על פני תל אביב, הייקו על פני הייטק, שוקולד מריר על פני שוקולד חלב, עשר דקות מול ורמיר אחד על פני שעה בתערוכה של אימפרסיוניסטים.

מה דעתך? אהבת את הפוסט? זה המקום לשתף, איתי ועם קוראי הבלוג:לבטל

Exit mobile version
%%footer%%