בשבוע הבא, ביום ד’, ה-7/12/2011, יקיים שתיל זו השנה השנייה את כנס “שינוי מקוון” – כלים והזדמנויות לשינוי חברתי באינטרנט.
עברה רק שנה מאז הכנס הקודם, וכל כך הרבה קרה מאז. שנת 2011 תיזכר כשנה בה מחאות חברתיות עלו במדינות שונות בכל רחבי העולם, כשבכולן משמש האינטרנט כלי מרכזי להתארגנות, תיאום ועדכון, כמו גם זירה לפעילויות חדשניות בפני עצמן. גל המחאה עלה לסדר היום הציבורי, המקומי והעולמי, והכריח ממשלות ומקבלי החלטות להתייחס לקולו של הציבור, לרצונותיו ולהגיב גם בזירות החדשות של מפגש ופעילות.
מה בכנס?
- סדרת הרצאות קצרות וממוקדות בנושאים כמו: המחאה העולמית והמקומית – ומה אנחנו יכולים ללמוד מזה לעתיד, קמפיינים לשינוי חברתי ברשת, מחאת תרבות, הגלגלים הדיגיטליים שמניעים את המחאה, ועוד.
- פאנל בנושא עבודה ברשת עם מקבלי החלטות.
- במה פתוחה בה יוכלו פעילים ויזמים חברתיים להציג פרויקט או יוזמה ב -5 דקות, ולגייס שיתופי פעולה והשתתפות מבאי הכנס. הצגת פרויקטים בהרשמה מראש.
יש כאלה שמביטים בהשתאות וטוענים שהמחאה קרתה בזכות פייסבוק. אחרים טוענים שממילא היתה קורית והרשתות החברתיות באינטרנט היו רק הזרז. אבל השאלה היותר מעניינת היא מה יקרה בעתיד: לאן המחאות האלה הולכות, ואיך כולנו יכולים להשתמש בכלים החדשים שרכשנו בפעילות השוטפת.
ההרצאה שאני אעביר תהיה בנושא המחאה המקומית בקיץ האחרון, בניסיון להבין מה גרם הפעם למחאה לעבוד: מה הוציא כל כך הרבה אנשים לרחובות והעלה את הביטוי “צדק חברתי” על שפתיהם של כל כך הרבה אנשים? הרי הבעיות לא חדשות, השימוש הנרחב בפייסבוק ורשתות חברתיות אחרות גם. ובכל זאת…
אשמח לשתף בעדויות אישיות, דוגמאות ונתונים מעניינים. אתם מוזמנים לשתף כאן בתגובות או לשלוח לי במייל.
להתראות בכנס,
מעין