משלוח אורגני: קישורים וחדשות ברשת, ספטמבר 2015

שני תפוחים

זהו פוסט נוסף בניסוי המקוון: לפרסם כאן, פעם בחודש, אוסף קישורים והמלצות בנושאי טכנולוגיה, קהילות ושינוי חברתי, שפרסמתי גם בפייסבוק ובטוויטר. זאת במטרה לעקוף את החשיפה האורגנית הדלילה לתוכן של דפים בפייסבוק ולשתף מידע ותוכן עם יותר אנשים. מוזמנים לשתף ולהפיץ הלאה.

והפעם: כמה אירועים, באוקטובר וגם בנובמבר שכדאי כבר לרשום לפניכם, אפקטיביות ארגונית, מורשת דיגיטלית בפייסבוק, אתר חדש למעורבות אזרחים בכנסת, וגם הוואן של בטהובן.

משלוח אורגני : קישורים וחדשות ברשת, ספטמבר 2015

כנס 5 שנים לגיידסטאר ישראל: גיידסטאר הוא מאגר מידע על עמותות, שפועל בישראל כמיזם משותף למשרד המשפטיםג’וינט ישראל ויד הנדיב ומופעל על ידי אנפיטק – טכנולוגיות למגזר השלישי. הכנס, “להביט היום אל המחר”, יעסוק בסוגיות של טכנולוגיה ושינוי חברתי, שקיפות בפעילות המגזר השלישי, בין פרטיות לשקיפות, הנגשת מידע ציבורי, ועוד. הכנס יתקיים ביום רביעי, 7/10/2015, באוניברסיטת ת”א. לפרטים והרשמה.

מפגשי תכנות לנערות בגוגל קמפוס: נשות she codes; משיקות את סניף “הדור הבא” שמיועד לתלמידות כתות ט’-י”ב שמתעניינות בטכנולוגיה ולומדות תכנות. מפגש ההשקה יתקיים ב-11/10 בשעה 18:00 בקמפוס גוגל בתל אביב. לאחר מפגש זה, המפגשים יתקיימו מדי יום ראשון בשעות 16:00-19:00. המפגשים הם פתוחים וללא עלות, מיועדים לתלמידות בכל הרמות, ולא נדרש ידע מוקדם. במפגש השבועי תוכלי לעבוד על שיעורי בית במדעי המחשב, לקבל עזרה לפני מבחן, להתייעץ בבחירת נושאים לפרויקטים, לשמוע הרצאות מרתקות, ללמוד טכנולוגיות חדשות ולהכיר בנות נוספות כמוך.

ממידע פתוח לשינוי חברתי: הסדנא לידע ציבורי יחד עם עמותת ויקימדיה ישראל מזמינות אתכם, עובדים ופעילים בארגונים לשינוי חברתי, עיתונאים ואקטיביסטים, להכשרה מעשית על השימוש בכלי מידע פתוח למטרות החברתיות שלכן ושלכם, תוך כדי חשיפה לעולם של מידע, קוד פתוח ותוכן חופשי. המפגש יתקיים ב-23/11/2015, בקמפוס גוגל בתל אביב. במפגש יתקיימו חמש סדנאות, ואפשר לבחור באילו מהן להשתתף: מבוא לכתיבה בוויקיפדיה (2 סדנאות בנושא זה), ‘טעימות’ הסדנא לידע ציבורי, הדרכה על אתר “מפתח התקציב”, הדרכה על אתר “כנסת פתוחה”. לפרטים נוספים והרשמה לסדנאות.

כנס נגישות אינטרנט, טכנולוגיות מסייעות והנגשת מידע:  האינטרנט וטכנולוגיות המידע חוללו שינויים מפליגים בכלל והשפיעו על חייהם של אנשים עם מוגבלויות בפרט. הכנס יסקור את מגמות השינוי ויציג טכנולוגיות מידע. הכנס יתקיים ביום שני, י”ח בכסלו תשע”ו, 30 בנובמבר 2015 , בקריית האוניברסיטה הפתוחה ברעננה. לתכנית הכנס ולהרשמה.

אפקטיביות ארגונית, הלכה למעשה: ארגון “בזכות” זכה באות מידות לאפקטיביות לשנת 2014. בפוסט חגיגי באתר ובברכת שנה טובה, מפרט צוות “בזכות” מחשבות על מהי אפקטיביות ארגונית, מהי המשמעות בחיי היום יום של ארגון, תוך תקווה שזה יתאים וייתן השראה גם לארגונים אחרים.

ברכות ארגון “בזכות” לשנה אפקטיבית ומתוקה

פייסבוק שאחרי המוות: האפשרות למנות איש/אשת קשר למורשת הדיגיטלית בפייסבוק הגיעה לישראל. ורד שביט מ”אבק דיגיטלי” פרסמה סקירה של התהליך והאפשרויות. הפיתרון הזה אינו אידיאלי, אבל הוא בהחלט צעד חשוב בכיוון הנכון.

לקחת חלק בפעילות הכנסת עם ePart: אתר חדש מאפשר לכם לבחור נושאים שמעניינים אתכם ולעקוב אחרי הפעילות בכנסת בנושא, לקבל התראות מראש על דיונים רלוונטיים, ולפעול מול חברי הכנסת ועם הקהילה שלכם בנושא. סקירה של ePart, כולל האפשרויות השונות, המודל העסקי ואנשי הצוות התפרסמה ב”גיקטיים”.

הוואן של בטהובן: התזמורת הפילהרמונית של לוס אנג’לס משלבת טכנולוגיה חדשנית ויצירתיות כדי להביא חוויה מוזיקלית מיוחדת לציבור רחב, שבדרך כלל לא מגיע לקונצרטים של התזמורת ולא מאזין למוזיקה קלאסית.

 

לקבלת עדכונים על פרסומים בבלוג, הירשמו לקבלת עדכונים במייל בתיבה מצד ימין למעלה בדפי הבלוג. אפשר לעקוב כאן אחרי הדף של הבלוג בפייסבוק והנה מדריך איך להגדיל את הסיכוי לקבל עדכונים על פוסטים חדשים מדף בפייסבוק.

בתמונה: תפוחים (לא בהכרח אורגניים), Aaron Burden, Unsplash.

מאת: Ma'ayan

עוסקת ומתעניינת בשימושי אינטרנט לשינוי חברתי: פיתוח קהילות, הנעה לפעולה, יצירה ותרבות ברשת. מעדיפה ירושלים על פני תל אביב, הייקו על פני הייטק, שוקולד מריר על פני שוקולד חלב, עשר דקות מול ורמיר אחד על פני שעה בתערוכה של אימפרסיוניסטים.

מה דעתך? אהבת את הפוסט? זה המקום לשתף, איתי ועם קוראי הבלוג:לבטל

Exit mobile version
%%footer%%