זהו פוסט נוסף בניסוי המקוון: לפרסם כאן, פעם בחודש, אוסף קישורים והמלצות בנושאי טכנולוגיה, קהילות ושינוי חברתי, שפרסמתי גם בפייסבוק ובטוויטר. זאת במטרה לעקוף את החשיפה האורגנית הדלילה לתוכן של דפים בפייסבוק ולשתף מידע ותוכן עם יותר אנשים. אם יש לכם עוד רעיונות והצעות – אל תהססו להוסיף. מוזמנים לשתף ולהפיץ הלאה.
והפעם: משבר הפליטים העולמי: הצעות לפעולה וקישורים שימושיים, הנגשת תקציב המדינה לשנת 2016, כפתור תרומות חדש בפייסבוק, קבוצת נשים בחדשנות וטכנולוגיה, ועוד.
משלוח אורגני : קישורים וחדשות ברשת, אוגוסט 2015
משבר הפליטים: כתבה באתר הגרדיאן עם רעיונות מה אפשר לעשות וקישורים שימושיים, ורשימה של קישורים שימושיים ומקורות מידע באתר Mashable. אני מצטרפת לקריאות שלא לפרסם, לשתף ולהפיץ תמונות של פליטים מתים, ובפרט לא תמונות ילדים. תמונות כאלה פוגעות בכבודם ובזכותם לפרטיות, ולא מעודדות לפעולה אלא לרתיעה ותסכול.
הנגשת מידע ציבורי, תקציב המדינה 2016: משרד האוצר משיק כלי ויזואליזציית מידע להנגשת התקציב, שאול אמסטרדמסקי סוקר את ההנגשה ב”כלכליסט”. באתר האינטרנט של משרד האוצר אפשר גם למצוא את הצעת תקציב המדינה לשנים 2015-2016 ואת פירוט תקציבי משרדי הממשלה. ניתוח תקציב המדינה באתר כלכליסט בא לשים דגש על היבטים של חיי היומיום שלנו, להפוך את המספרים לסיפור ולהבין את המדיניות שהתקציב משקף.
כפתור לתרומות בפסייבוק: לאחר השקה ניסיונית מצומצמת, פייסבוק פותחת את האפשרות להוסיף כפתור תרומה לפרסומים בכל הדפים. הכפתור יכול להוביל לתרומה באתר שלכם, באתר קמפיין או דף תרומה באתר ייעודי. מדריך מעשי בבלוג Nonprofit Tech for Good.
לקראת שנה חדשה ותכניות עבודה שנתיות: אני מקשרת שוב לפוסט בנושא ובו מקורות מידע ורשימות של ימי חג וציון, מדריכים להוספת לוחות אירועים לאאוטלוק, וכן קישורים למידע על לוחות השנה מועדים לפורענות של “סלון מזל”, ולוח השנה הרב-תרבותי של “יד ביד”.
מדוע נשים עוזבות את ההיי-טק: אם נראה לכם שנשים פשוט “זולגות” החוצה מעולם ההיי-טק כי הן לא אוהבות את העבודה, כנראה שאתם מפספסים משהו. עדותה האישית של ד”ר רייצ’ל תומאס, מורה לתכנות ומפתחת תוכנה. הכתבה התפרסמה במקור באנגלית, תרגום לעברית פורסם בכתב העת הדיגיטלי אלכסון.
קבוצת נשים בחדשנות וטכנולוגיה: קבוצה חדשה שמטרתה להוות בסיס להיכרות ולרשת קשרים של נשים בתחומים הקשורים לחדשנות וטכנולוגיה. נשים שיש להן נגיעה ליזמות, חדשנות וטכנולוגיה, וכל אישה שרוצה להשתתף בדיון על מיעוט יזמיות וממציאות נשים, מוזמנות לקבוצה. הקבוצה היא לנשים בלבד והיא סגורה כדי שנשים יוכלו להתבטא בחופשיות יחסית.
ידע ציבורי ושינוי חברתי: “הכיתה 02 Hackita” היא תכנית ייחודית מבית הסדנא לידע ציבורי ובשיתוף הספרייה הלאומית, להכשרת מפתחי ומפתחות תוכנה. התכנית מבוססת על למידה תוך כדי עשייה בפיתוח פרויקטים למען החברה. ההרשמה לתכנית מסתיימת בימים אלה, והיא תתחיל לפעול באוקטובר. אפשר ללמוד עוד על התכנית באתר, ובפוסט האורח של יותם מנור, פעיל טכנולוגי חברתי ועוזר הוראה בתכנית.
לקבלת עדכונים על פרסומים בבלוג, הירשמו לקבלת עדכונים במייל בתיבה מצד ימין למעלה בדפי הבלוג. אפשר לעקוב כאן אחרי הדף של הבלוג בפייסבוק והנה מדריך איך להגדיל את הסיכוי לקבל עדכונים על פוסטים חדשים מדף בפייסבוק.
בתמונה: פיטנגו עירוני מלוקט, עץבעיר, פליקר.