פעם בחודש מתפרסם כאן אוסף קישורים והמלצות בנושאי טכנולוגיה, חברה וקהילה, שפרסמתי גם בפייסבוק ובטוויטר. זאת במטרה לעקוף את החשיפה האורגנית הדלילה של דפים בפייסבוק ולשתף מידע ותוכן עם יותר אנשים. אתם מוזמנים לשתף ולהפיץ הלאה.
והפעם: הרשמה לתכנית מובילים דיגיטליים בשלטון המקומי, נשים בויקיפדיה, פרטיות בפייסבוק, מנהיגים נפרדים משמעון פרס, מדריך בנושא גיוס כספים ברשת, אתר מיקור המונים חדש, ו-3 שנים לבוקסרפינג.
הרשמה לתכנית מובילים דיגיטליים ומאיצים דיגיטליים בשלטון המקומי: שתי תכניות חדשות להעמקת שימוש בכלי דיגיטל בשלטון המקומי, לתקשורת, שירותים ותשתיות. לתכנית המובילים הדיגיטליים מוזמנים להירשם גם בכירים מהמגזר הממשלתי והשלישי בעלי השפעה וממשק עם השלטון המקומי. ההרשמה פתוחה עד ה-10/10/2016. פרטים נוספים וקישור לטפסי הרשמה.
נשים עורכות וערכים אודות נשים בויקיפדיה: הסוגייה עלתה לסדר היום האינטרנטי החודש, בעקבות כמה הצבעות מחיקה על ערכים אודות נשים, וטורי דעה בנושא שפרסמו ד”ר שרון גבע ועופר אדרת. שני השקלים שלי בעניין:
מיזם ויקי נשים: מי שרוצה ללמוד עוד על עריכה בויקיפדיה, זכות הצבעה, קריטריונים לפרסום ומחיקה, וכן להצטרף לעריכה בויקיפדיה במסגרת תומכת ומעודדת לנשים מוזמנת להצטרף למיזם ויקי נשים (גם גברים מוזמנים להצטרף). את המיזם יזמה ומובילה ציפי ערן, עורכת ותיקה ומנוסה בויקיפדיה ופעילה פמיניסטית.
יש ויקי מעבר ל”ויקיפדיה”: ויקיפדיה היא אתר ממשפחת ה”ויקי”: אתרים שמבוססים על תוכנה או פועלים בשיטות של ריבוי עורכים ועדכון מהיר של תוכן. ויקיפדיה היא אחד מאתרי הויקי הפופולאריים והמפורסמים, אם לא המפורסם שבהם. עם זאת, קיימים אתרי ויקי רבים אחרים וכדאי להכיר אותם: הן כמקור מידע או קהילות לפעילות, הן כתשתית לאתרי אינטרנט או פרויקטים שונים, והן כהשראה לפעילות ולפרויקטים חדשים.
נגישות והנגשת אתרים: תאריך היעד להנגשת אתרי אינטרנט קיימים נדחה בשנה לאוקטובר 2017. מידע נוסף באתר איגוד האינטרנט הישראלי, ובמדריך הזה של עו”ד יהונתן קלינגר.
הצהרת פרטיות בפייסבוק: פרטיות בשימוש ברשתות חברתיות, ובפרט בפייסבוק, היא נושא חשוב. הצהרות בפוסטים שמפרטים מה אני כן ולא מרשה לפייסבוק לעשות עם המידע שלי – הן לא הדרך להתמודד עם הנושא. אז מה כן? ליפעת מור יש מה להגיד בנושא, והיא הסכימה לשתף בפוסט אורח בבלוג.
לזכרו של שמעון פרס: אוסף של פוסטים, ציוצים ותמונות לזכרו של שמעון פרס, מממנהיגות ומנהיגים ברחבי העולם ואנשי ציבור נוספים. אצרו את האוסף במשרד ראש הממשלה, וזאת דוגמה יפה לשימוש ב-Storify לאוצרות תוכן וסיפור דיגיטלי.
מימון המונים לארגונים חברתיים ולפרויקטים עצמאיים: עד לפני כשנה נועם שיזף ניהל את “עמותת 972 – לקידום עיתונאות אזרחית”, המפעילה את האתרים +972 Magazine ושיחה מקומית. חלק ניכר מהתקציב של האתרים מגיע מתרומות קטנות ובינוניות של הקוראים, והנתח הזה מצוי בעלייה מתמדת. זהו אחד ההישגים שנועם הכי גאה בהם, ולכן נענה להצעה לחלוק כמה מהלקחים שלו לגבי גיוס לפרויקטים דומים, ברשת או בכלל. פוסט אורח כאן בבלוג.
ג’ונגל חניה בשכונת אם המושבות: אתר חדש לתיעוד מקרים של חנייה לא חוקית בשכונת אם המושבות בפתח תקווה וקריאה לעירייה ולמשטרה להגביר אכיפה. השראה: מכתבים לבריאות, שהצגתי בהרצאה בנושא אינטרנט ושינוי חברתי בספרייה למדעי החברה, לניהול ולחינוך ע”ש ברנדר-מוס לפני כשנה. אייל התרשם מהאפשרות לאסוף מידע מהציבור, חיבר לבעיה שהוא מתמודד איתה – והתוצאה לפניכם.
יומולדת 3 לבוקסרפינג: פרויקט שמתרחש מחוץ לרשת האינטרנט, אבל ספק אם היה מתארגן ללא הרשת. מפגשים של אנשים וטקסטים, בנושא מסויים או חופשי, באיזורים שונים בארץ וברחבי העולם. אם טרם יצא לכם להתנסות, זאת בהחלט משימה יפה לשנה החדשה. לפרטים נוספים על בוקסרפינג באתר הפרויקט.
שנה טובה ומוצלחת, חג שמח לכל החוגגים. מי יתן ותהיה שנה נטולת קלישאות ומכבסות מילים:
שתהיו אנשים ולא לקוחות
בני אדם ולא צרכנים
אזרחים ולא קהל יעד(אלון עידן, שתהיה לכם שנה טובה אבל לא מהממת, “הארץ”)
בתמונה:Image by Annie Spratt, Unsplash.