משלוח אורגני: קישורים וחדשות ברשת, אוקטובר 2018

Photo by Chris Lawton on Unsplash

והפעם במשלוח: תרבות ותוכן פתוח, צ’טבוטים לשינוי חברתי, מה חדש בפייסבוק, מחאות עובדים באמזון ובגוגל, התמודדות עם פשעי שנאה, התנתקות דיגיטלית, איך מתחילים לעבוד על אתר אינטרנט חדש, וקריסת אתר הבחירות המקומיות של משרד הפנים.

אירועים וכנסים

כנס ויקימדיה לתרבות ותוכן פתוח, 3-5.11.2018. עשרות הרצאות, סדנאות ומפגשי קבוצות של מאות נציגים מרחבי העולם ממוסדות GLAM (גלריות, ספריות, ארכיונים ומוזיאונים). הם מגיעים להציג, לדון, לפתח וליצור שיתופי פעולה במטרה להנגיש ולשחרר תוכן ממוסדות תרבות ולשלבם בוויקיפדיה ובמאגרי המידע והתוכן החופשיים של תנועת ויקימדיה. לאתר הכנס ולהרשמה. השטאג ברשתות חברתיות: GLAMWiki#.

צ’טבוטים לשינוי חברתי, 21.11.2018. הרצאה שלי בספרייה למדעי החברה, לניהול ולחינוך באוניברסיטת תל אביב. בואו בברכה. לפרטים נוספים והרשמה.

נפתחה ההרשמה לכנס הטכנולוגיות למגזר השלישי לשנת 2019. הכנס יתקיים במרץ 2019 בפורטלנד. תכנית הכנס כבר התפרסמה, ונפתחה ההרשמה המוקדמת. אני ממליצה בחום להשתתף בכנס ולהיפגש עם הקהילה. לפרטים נוספים ולהרשמה.

מה חדש בפייסבוק

בלי לקפח, גוגל הסתירה דליפת מידע אפשרית בשירות +Google שהשפיעה על כחצי מיליון משתמשים (גאדג’טי).

אחריות חברתית של עובדי חברות מחשוב וטכנולוגיה:

דיגיטל וממשל

אתר המידע של משרד הפנים לבחירות המקומיות קרס ביום הבחירות (דה מרקר). למה? תלוי את מי שואלים (למשל, את רן בר-זיק).

עדכונים נוספים

בעקבות אירוע הירי בבית הכנסת בפיטסבורג: מדריך מעשי להתמודדות עם פשעי שנאה: 10 דברים שאנשים וקהילות יכולים לעשות כדי להתמודד עם פשעי שנאה ועם תחושת חוסר האונים שבאה בעקבותיהם. את המדריך יצרו ופרסמו במרכז המשפטי לדרום העני, Southern Poverty Law Center. מכתובת הדף אפשר לראות שהוא לא חדש. כנראה היה רלוונטי ושימושי כבר כמה פעמים בעבר.

וזה אתר האינטרנט של היא”ס ישראל. באתר אפשר ללמוד על פעילות הארגון, להצטרף לרשימת התפוצה, ולהתנדב.

עדי זמיר, מייסדת Pink of View, מבקשת את עזרתכן בהתאמת מודל סטטיסטי להערכת סיכונים לסרטן השד, כך שיתאים לנשים ישראליות. השאלון אנונימי, אנא מלאו והעבירו הלאה. למילוי השאלון, לשתף בפייסבוק.

התנתקות דיגיטלית למשך זמן קצר של כמה ימים או אפילו שעות יכולה לשמש להפסקה, שינוי הרגלים, וכיול מחדש של החיים הדיגיטליים שלנו. בפוסט חדש בבלוג תיארתי איך התכוננתי להתנתקות כזאת, מה עשיתי במהלכה, איך חזרתי ממנה, ומה אני לוקחת איתי להמשך הדרך.

בערך 50% מאוכלוסיית העולם מחוברת לאינטרנט. ומה עם השאר? חלקם לא מחוברים בכלל, וחלקם מחוברים לחלופות חלקיות, כמו תכנית החיבור לרשת של פייסבוק, שפועלת ב-22 מדינות ומאפשרת גלישה בכ-20 אתרים בלבד (Guardian).

ההדממה הנשית בפייסבוק femaleBlackout# לא ממש סחפה את ההמונים. למעשה, היא דוגמה לאיך לא ליזום ולקדם אקטיביזם בפייסבוק וברשתות חברתיות (Quartz).

אחרי החגים ולפני שנגמרת שנת התקציב, זה זמן מעולה להתחיל לעבוד על אתר אינטרנט חדש. אבל איך משכנעים מקבלי החלטות? איך מבארים בשפה פשוטה מונחים טכנולוגיים? פוסט שימושי ולא ארוך של Wired Impact.

מכון האמנות של שיקאגו משיק גרסה חדשה לאתר האינטרנט שלו. בין החידושים, מאגר מידע של מעל 52,000 יצירות אמנות ופריטים מאוספי המוזיאון.

הצטרפו לכנופיית הדיגיטל: מוזמנות ומוזמנים להצטרף לדיון, שיחה ולמידה בנושאי דיגיטל לשינוי חברתי בכנופיית הדיגיטל לשינוי חברתי (קבוצת פייסבוק). אנא מלאו את השאלון בכניסה לקבוצה, שנוכל להכיר אתכם.

משהו לסיום:

ב- Flow Magazine ציינו שבוע של התנתקות מרשתות חברתיות, וחגגו עם קבצי GIF להודעות במדיה חברתית, ועם סט תמונות / כרזות שמזכיר ש Offline is the new luxury. תיהנו :-)

הירשמו לקבלת משלוח אורגני חודשי בדוא”ל

פעם בחודש מתפרסם כאן אוסף קישורים והמלצות בנושאי טכנולוגיה, חברה וקהילה, שאני מוצאת ומשתפת במשך החודש. הרעיון נולד במטרה לשתף אתכם מידע ותוכן מעניינים ולעקוף את החשיפה האורגנית החלשה של דפים בפייסבוק. לקבלת העדכון לתיבת הדוא”ל, הירשמו לעדכונים מהבלוג, בתיבה מצד ימין למטה. אתם מוזמנים גם לשתף ולהפיץ הלאה.

מאת: Ma'ayan

עוסקת ומתעניינת בשימושי אינטרנט לשינוי חברתי: פיתוח קהילות, הנעה לפעולה, יצירה ותרבות ברשת. מעדיפה ירושלים על פני תל אביב, הייקו על פני הייטק, שוקולד מריר על פני שוקולד חלב, עשר דקות מול ורמיר אחד על פני שעה בתערוכה של אימפרסיוניסטים.

מה דעתך? אהבת את הפוסט? זה המקום לשתף, איתי ועם קוראי הבלוג: לבטל

Exit mobile version
%%footer%%